Sproginėjantys telefonai sudavė smūgį įmonės reputacijai

Pasaulį išgąsdinę sproginėjantys „Galaxy Note 7“ skandina kompaniją „Samsung“. Dabar Pietų Korėjos gigantas išvis sustabdė šio modelio išmaniųjų telefonų gamybą. Paaiškėjo, kad užsidega ir nauja jų partija, kuri iš pradžių buvo laikyta saugi.

„Samsung“ telefonai „Galaxy Note 7“ pastaruoju metu pleškėjo visame pasaulyje. Manyta, kad kaltos jų baterijos, bet ir jas pakeitus problema išliko.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
„Samsung“ telefonai „Galaxy Note 7“ pastaruoju metu pleškėjo visame pasaulyje. Manyta, kad kaltos jų baterijos, bet ir jas pakeitus problema išliko.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

Oct 12, 2016, 10:04 AM, atnaujinta May 11, 2017, 1:46 AM

Vakar „Samsung“ pranešė nebepardavinėsiantys modelio „Galaxy Note 7“, o jau įsigijusiems šiuos aparatus patarė juos paprasčiausiai išjungti.

Visa tai – dėl aibės pranešimų apie staiga užsidegančius, kaistančius ar net sproginėjančius telefonus.

Nutraukti prekybą patarė ir Pietų Korėjos technologijos ir standartų agentūra, nustačiusi, jog pražūtingus gedimus sukelia ne ydinga baterija, kaip manyta anksčiau.

„Nebūtume rekomendavę imtis tokio žingsnio, jeigu atrodytų, kad problemą galima lengvai išspręsti“, – pranešė agentūros pareigūnas Oh Yu-cheonas.

Pietų Korėjos institucijai prireiks daugiau laiko išsiaiškinti, kodėl dega „Samsung“ telefonai, o iki tol vartotojams siūloma jų neliesti.

Nepavyko išspręsti problemos

Naujieji „Galaxy Note 7“ telefonai prekyboje pasirodė šių metų rugpjūtį.

Netrukus iš pirkėjų pasipylė skundai, kad kraunant telefoną sprogsta baterija, o aparatas užsidega.

Daugelio šalių valdžia net paprašė savo piliečių nenaudoti išmaniųjų telefonų „Galaxy Note 7“ lėktuvuose ir nedėti jų į registruotą bagažą.

Dar rugsėjo 2 dieną Pietų Korėjos telefonų gamintoja „Samsung“ pristabdė savo naujojo išmaniųjų telefonų modelio pardavimą ir atšaukė 2,5 milijono anksčiau parduotų prietaisų dėl brokuotų baterijų.

Pastarieji aparatai buvo pakeisti naujais telefonais, kurių saugumą kompanija ir vėl garantavo.

Tačiau pastarosiomis savaitėmis padaugėjo pranešimų, kad ir naujieji pakaitalai vėl svyla.

Dūmai gąsdino žmones

Havajuose gyvenančios Dee Decasos „Galaxy Note 7“ užsidegė būtent tada, kai moteris mėgino išsiaiškinti, ar jos ką tik įsigytas telefonas yra saugus.

Amerikietė „Samsung“ interneto svetainėje kaip tik buvo gavusi patvirtinimą, kad šis kompanijos atsiųstas aparatas nebėra toks pavojingas kaip tas, kurį moteris pirma grąžino.

„Staiga – pokšt! Rankoje laikiau telefoną, o iš jo pradėjo rūkti dūmai ir lietis šlykšti žalia masė“, – pasakojo D.Decasa.

Moteris išbėgo iš kambario ir pradėjo šauktis savo vyro. Sutuoktinis iš virtuvės pagriebė aliuminio kepimo skardą ir liepė įdėti į ją telefoną.

Kai po 20 minučių į jų namus atvyko iškviestas policijos pareigūnas, aparatas dar spragsėjo.

„Iš karto pamaniau: „Kaip tai galėjo nutikti? Juk gavome saugius telefonų pakaitalus“, – prisiminė D.Decasa.

Panašus incidentas šią savaitę sutrikdė ir vieną oro linijų „Southwest Airlines“ skrydį. Iš Baltimorės į Luisvilį turėjęs skristi Brianas Greenas staiga pajuto, kad jo „Galaxy Note 7“ pradėjo kaisti kišenėje.

Amerikietis numetė telefoną ant žemės, o tada jis pradėjo leisti žalsvai pilkus dūmus. Skrydžiui pasiruošę keleiviai buvo evakuoti.

Baisus smūgis reputacijai

Nors „Galaxy Note 7“ nėra populiariausias „Samsung“ telefonas, vakarykštis sprendimas nutraukti jo prekybą smarkiai kirto kompanijos reputacijai. Krito ir jos akcijų vertė.

Ekspertai teigia, kad didžiausiam išmaniųjų telefonų gamintojui dabar iškils bėdų konkuruojant su kitomis bendrovėmis.

Tačiau JAV vartotojų saugumo komisija sveikina tokį „Samsung“ žingsnį.

„Nė vienas neturėtų jausti baimės, kad telefonas gali kelti grėsmę jiems, jų šeimai ar jų turtui“, – pareiškė komisijos vadovas Elliotas Kaye.

Jau nusipirktus telefonus – jų „Samsung“ pardavė 19 milijonų – kompanija pataria išjungti, vėliau juos žada pakeisti kitu telefono modeliu arba grąžinti pinigus.

Skaičiuojama, kad kompanijai „Samsung“sustabdyta išmaniųjų telefonų „Galaxy Note 7“ gamyba kainuos 15,3 mlrd. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.