Klounų žudikų epidemija pasiekė Europos krantus

Amerikiečių pomėgis nekaltus žmones gąsdinti persirengus klounais plinta lyg virusas. Nuo naktį slampinėjančių šiurpių persirengėlių nėra apsaugoti net europiečiai – jie perspėjami laikytis atokiau nuo jų.

„Klounų žudikų“ karštinė persikėlė jau į kitą Atlanto pusę.<br>„ViDA Press“ nuotr.
„Klounų žudikų“ karštinė persikėlė jau į kitą Atlanto pusę.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, „The Guardian“, „The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Oct 14, 2016, 2:32 PM, atnaujinta May 10, 2017, 9:50 PM

Tikėtina, jog artėjant spalio pabaigoje vyksiančiam Helovinui klounų mada taps dar populiaresnė, o tai reiškia, kad gąsdintojų aukų tik daugės.

Dėl jų susirūpino ne tik policija, bet ir ambasadų darbuotojai. Jie jau perspėja tautiečius saugotis Europoje siautėjančių klounų.

Persirengėlių karštinės paveikti žmonės slampinėja po Jungtinės Karalystės, Norvegijos ir Italijos gatves, miškus, kapines. Šie šiurpias klounų kaukes ir linksmų spalvų kostiumus dėvintys pokštininkai tampa nevaldomi.

Dalis azarto pagautų išdaigininkų aukas vaikosi netgi apsiginklavę peiliais ar kitais ginklais.

„Nenorime, kad žmonės nustotų linksmintis, bet svarbu, jog jie tai darytų atsakingai“, – perspėjo Londono policininkas Julianas Bennettas.

Brunelio universiteto miestelyje Londone sulaikytas klounu persirengęs studentas, kuris žmonėms siaubą įvarė apsiginklavęs burzgiančiu grandininiu pjūklu.

Velse aštuoniolikametis gavo 90 svarų (100 eurų) baudą, nes persirengęs šiurpiu kostiumu nusprendė pasilinksminti staigiai iššokdamas priešais moksleivius.

Vakarų Anglijoje buvo suimtas 13-metis, kuris pasipuošė klouno kauke ir užpuolė paauglį.

O Pietų Anglijoje persirengėlis per visą gatvę tempė persigandusį ir šoko ištiktą praeivį.

Rusijos ambasada Jungtinėje Karalystėje perspėjo šalyje gyvenančius rusus saugotis šių sadistiškų pokštininkų.

„Kai sutemsta, klounais persirengę piktavaliai rengia atakas, – rašoma ambasados tinklalapyje. – Britų klounų išdaigų tikslas – išgąsdinti ir nustebinti.

Mes norime, kad Jungtinėje Karalystėje gyvenantys Rusijos piliečiai tai žinotų.“

Problemų dėl klounų turi ir Norvegija.

„Mums paskambino žmogus, vairavęs automobilį, kuriame buvo du vaikai. Staiga iš griovio prieš juos iššoko vyras su klouno kauke, – aiškino Norvegijos policininkas Patrickas Solbergas. – Keturi pokštininko draugai viską filmavo.“

Žmones automobilyje apstulbinęs klounas į juos lėkė švaistydamasis ledo ritulio lazda. Tuo metu kitoje šalies dalyje policijai pasidavė dar du persirengėliai– jie turėjo skėtį bei žaislinį kardą ir šiurpino namo einančius vaikus.

„Klounas yra baisiausia, ką gali sutikti naktį, – sakė Italijos gyventojus gąsdinantis ir viską filmuojantis Matteo Moroni. – Aš puikiai įvaldžiau šiurpaus klouno balsą.

Truputį pabėgioti nuo klouno sveika. Kai baigiame filmuoti, aukai pranešame, kad tai buvo tik pokštas.“

Prieš porą metų klounų epidemija siautėjo Prancūzijoje ir Ispanijoje. Kai kurie prancūzai net subūrė ginkluotas grupes medžioti „agresyvius klounus“.

Šiais metais mada vėl atgimė – šį kartą JAV. Pikti persirengėliai terorizuoja visus iš eilės, o profesionalūs klounai nuogąstauja, kad bloga reputacija sunaikins jų pragyvenimo šaltinį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.