Korumpuotam Rusijos politikui įteikė dovaną su paslaptimi

Federalinė saugumo tarnyba (FST) sukūrė žvalgybinį Trojos arklį. Į samovarą – tradicinį rusišką virdulį – įtaisė klausymosi įtaisą ir padovanojo jį korupcija įtariamam aukšto rango pareigūnui.

Blakė buvo įtaisyta samovare.<br>„123rf.com“ nuotr.
Blakė buvo įtaisyta samovare.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2016, 6:57 PM, atnaujinta May 10, 2017, 9:05 PM

Rusijos tyrimo komiteto Vidaus reikalų skyriaus vadovas Michailas Maksimenka buvo įtariamas stambaus masto kyšininkavimu.

Vyras nežinojo, kad Rusijos saugumo darbuotojai pradėjo jį sekti ir žinojo apie jo juodus darbelius, nes FST darbuotojai „už aktyvią kovą su korupcija“ jam neseniai buvo įteikę dovaną – tradicinį rusišką samovarą.

M.Maksimenka nesuuodė, kad šis varinis indas – tarsi Trojos arklys. Samovare buvo įtaisytas sekimo prietaisas, kuris įrašinėjo visus valstybės pareigūno pokalbius.

Ant samovaro buvo išgraviruota FST santrumpa. Indas pastatytas M.Maksimenkos kabinete.

Netrukus buvo užfiksuotas pokalbis, įrodantis, kad vyras ėmė kyšį iš žinomo Rusijos mafiozo Zacharijaus Kalašovo, žinomo pravarde Šarko Molodoi.

M.Maksimenka ir kiti du valstybės pareigūnai – Denisas Nikandrovas ir Aleksandras Lamonovas – buvo sulaikyti. Tai įvyko liepos mėnesį, bet detalės apie samovarą išdaviką išaiškėjo tik dabar.

Visi trys asmenys neigė kaltinimus korupcija ir tikino, kad FST taikytas sekimo metodas buvo neteisėtas. O jų pokalbiai, kurie neva įrodo kaltumą, tebuvo „girtų vyriškių plepalai“.

Šie trys valstybininkai – ne vieninteliai, kurie buvo pričiupti teisėsaugos dėl induose įtaisytų klausymosi aparatų.

Rugsėjį pulkininkas Dmitrijus Zacharčenka, kurio namuose buvo rasti milijardai rublių, įkliuvo, kai jo pokalbis buvo įrašytas aparato, įtaisyto po lėkšte viename Maskvos restoranų.

Tokie FST triukai nepraslydo pro internautų akis. Socialiniuose tinkluose netrukus pasipylė pašaipūs komentarai.

Blakės samovaruose? Gal vertėtų pasitikrinti ir balalaikas bei veltinius?“ – šaipėsi vienas Rusijos internautas. (BBC, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.