Dovana per Heloviną – nakvynė grafo Drakulos pilyje

Nuotykių ieškotojai ir adrenalino fanatikai šį Heloviną gaus progą apsigyventi siaubo knygos puslapiuose. Pirmą kartą per pusšimtį metų bus leidžiama nakvoti grafo Drakulos tvirtovėje Rumunijoje.

Du konkurso laimėtojai spalio 31 dieną leis Brano pilyje.<br>AP nuotr.
Du konkurso laimėtojai spalio 31 dieną leis Brano pilyje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Oct 18, 2016, 8:12 AM, atnaujinta May 10, 2017, 5:16 PM

Žmonės raginami dalyvauti konkurse, kurio laimėtojai kviečiami nuvykti į siaubo istorijomis pagarsėjusioje Transilvanijoje stūksančią Brano pilį.

Prizą siūlo įmonė „Airbnb“, kuri leidžia bet kam išnuomoti savo namus turistams.

Norintys miegoti vampyro pilyje privalo kompanijai nusiųsti šmaikščią frazę, kurią dalyviai norėtų ištarti sutikę Drakulą.

Du laimėtojai įžengs į romano „Drakula“ puslapius – Brano pilis yra glaudžiai susijusi su garsiausiu pasaulyje vampyru ir stovi regione, kuriame pasakojimai apie vampyrus sklando jau nuo seno.

Ten keliautojai miegos raudonu aksomu muštuose karstuose ir valgys patiekalus, kuriais mėgavosi veikėjai iš Bramo Stokerio 1897 metais išleisto romano „Drakula“.

Tiesa, tie, kurie bijo miegoti karste, galės gultis į paprastą lovą. Bet turistai privalės laikytis tam tikrų taisyklių – šiukštu negalima su savimi turėti nei česnako, nei sidabro. Mat jie esą apsaugo nuo vampyrų.

Šią neįprastą viešnagę Brano pilyje padeda rengti ir rašytojo palikuonis Dacre’as Stokeris.

„Noriu, kad nakvynė būtų tikroviška, ir siekiu perteikti legendą toje vietoje, kur ji atsirado, – aiškino D.Stokeris. – Helovino naktis Drakulos pilyje yra būdas atkurti romaną, suteikti žmonėms gerų potyrių ir juos pagąsdinti.“

Drakulos tvirtovę B.Stokeris aprašė pamatęs Brano pilies iliustraciją. O sukurti vampyro personažą rašytoją paskatino XV a. Valakijos vaivadijos valdovo Vlado III Drakulos įvaizdis. Kraujo ištroškęs Kuolų Princo pravardę pelnęs kilmingasis nusikaltėlius sodindavo ant baslių, o B.Stokerio romane pavirto kraugeriu.

Nors Vladas III Brano pilies nevaldė, jis joje apsistojo, kai puolė Transilvaniją. Taip pat princas joje kalėjo du mėnesius 1462 metais.

Rašytojo giminaitis D.Stokeris asmeniškai priims konkurso laimėtojus pilyje ir vaidins Jonathaną Harkerį, pagrindinį veikėją iš romano „Drakula“.

„Ar Drakula tikrai mirė, kai jis buvo padurtas medžiokliniu peiliu? – svarstė D.Stokeris. – B.Stokeris tvirtai į tą klausimą neatsakė. Jei Drakula vis dar kur nors klajoja, jis tikrai pasirodys Brano pilyje per Heloviną.“

Strateginį kelią tarp Transilvanijos ir Pietų Rumunijos ginanti tvirtovė kasmet pritraukia 630 tūkst. lankytojų ir yra populiari vieta vestuvėms, puotoms ir įmonių vakarėliams.

„Dieviname Heloviną, todėl į Rumuniją atvykome dėl Transilvanijos, – sakė po regioną su vyru ir draugais keliaujanti Gina Ricciardi iš Floridos. – Norėjome pamatyti Drakulos pilį ir patirti viską, kas susiję su grafu.“

Šioje pilyje niekas nenakvojo nuo 1948 m., kai tuometiniai pilies savininkai – kilmingoji Habsburgų šeima – buvo išvyti iš Rumunijos. 2006 metais Brano pilis vėl atiteko Habsburgui – Rumunijos princesės Ileanos sūnui Dominicui iš Niujorko. (AP, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.