Italai ir ispanai kariauja dėl tualetinio popieriaus

Italijoje ir Ispanijoje sukilo tėvai, kurių atžalų mokyklos prašo neštis ne tiktai rašymo priemones, bet ir tualetinį popierių, nes tokioms prekėms nebeužtenka valstybės finansavimo.

Italijos ir Ispanijos mokyklose trūksta būtiniausių higienos reikmenų.<br>„123rf“ nuotr.
Italijos ir Ispanijos mokyklose trūksta būtiniausių higienos reikmenų.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“, AP. „The Daily Telegraph“

Oct 21, 2016, 6:58 PM, atnaujinta May 10, 2017, 10:40 AM

Viena Milano – vieno turtingiausių Italijos miestų – pradinė mokykla apstulbino moksleivių tėvus, nes vos prasidėjus mokslo metams prašė parūpinti tualetinio popieriaus.

„Mums baigėsi tualetinis popierius, – rašoma lankstinuke, ant kurio pavaizduotas besišypsantis ir mojuojantis popieriaus ritinėlis. – Kad mūsų nuostabi draugystė galėtų tęstis, prašome kiekvieno jūsų atsinešti keturis ritinėlius.“

Tiesa, daugumai tėvų lankstinukas nepasirodė šmaikštus, o tokį mokyklos poelgį jie pavadino gėdingu.

„Mokslo metai vos prasidėjo, o mums jau pranešė, kad mokykla nebeturi pinigų ir tėvai turi nupirkti įvairių dalykų: sąsiuvinių, puodelių, netgi tualetinio popieriaus.

Tėvai pasibaisėjo situacija, bet nusileido, nes mokyklos valdžia labai nenori pakeisti esamos padėties“, – skundėsi Milane gyvenantis britas Williamas Hardy, kurio duktė lanko šią mokyklą.

Vartotojų grupė „Cittadinanzattiva“ atliko tyrimą ir paskelbė, kad Italijos mokyklas smarkiai paveikė mąžtantis švietimo įstaigų finansavimas. Paaiškėjo, kad net 37 proc. šalies mokyklų neįperka tualetinio popieriaus, o beveik pusė įstaigų iš viso neturi muilo.

Situacija Ispanijoje ne ką geresnė. Praėjusią savaitę viena mokykla Toledo provincijoje irgi pranešė, kad neberanda lėšų nupirkti būtinų tualeto higienos priemonių.

Jepeso miestelio pradinė mokykla prieš pasibaigiant atostogoms susisiekė su mokiniais ir įteikė būtiniausių prekių sąrašą.

Tarp įprastų prekių – tušinukų, sąsiuvinių ir trintukų – buvo įsimaišęs ir prašymas visiems į mokyklą atsinešti po šešis tualetinio popieriaus ritinėlius.

Vieno mokinio motina Carmen Contreras socialiniame tinkle „Facebook“ situaciją apibūdino kaip visiškai neįtikėtiną.

Laimei, galų gale Jepeso savivaldybė nusprendė tualetiniu popieriumi aprūpinti visą mokyklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.