Netikėta romantika: kepenų persodinimas baigėsi vestuvėmis

Kai Christopheris Dempsey visiškai nepažįstamai merginai pasiūlė

Ch.Dempsey su savo išrinktąja H.Krueger susipażino sutikęs tapti jos donoru.
Ch.Dempsey su savo išrinktąja H.Krueger susipażino sutikęs tapti jos donoru.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

Oct 28, 2016, 11:22 AM, atnaujinta May 10, 2017, 1:32 AM

38-erių Ch.Dempsey prieš porą metų sužinojo, kad Heather Krueger serga ketvirtosios stadijos kepenų vėžiu.

Medikai pranešė, kad yra tik 50 proc. tikimybė, kad ji gyvens artimiausius du mėnesius, jei nebus atlikta kepenų persodinimo.

27 metų H.Krueger šeima karštligiškai bandė surasti donorą, tačiau tai pasirodė nelengva šalyje, kur kepenų persodinimo laukia daugiau nei 119 tūkst. žmonių.

„Pirmiausia apie Heather sužinojau iš bendradarbio. Nugirdau, kai jis kalbėjo, kad jo giminaitei reikia persodinti kepenis. Susimąsčiau, ar kas nors dėl manęs ar mano šeimos galėtų padaryti tą patį – padovanoti savo organą“, -- sakė Ch.Dempsey.

Ilgai nedelsdamas jis nusprendė pasitikrinti, ar gali padėti nelaimės ištiktai merginai. Tyrimai parodė, kad jo kepenys tinkamos.

Tad netrukus jis susipažino ir su pačia H.Krueger. Pirmasis jų pokalbis įvyko tuomet, kai Ch.Dempsey paskambino H.Krueger pranešti sutinkąs būti donoru.

Vėliau ji jam papasakojo, kad išgirdusi šią žinią ilgai kartu su motina verkė iš džiaugsmo. Po pokalbio H.Krueger su Ch.Dempsey panoro papietauti. O laukdami operacijos jie susitikinėjo vis dažniau.

Ch.Dempsey su draugais iš motociklų klubo ėmėsi labdaringos veiklos – rinko lėšas. Prie jų prisidėjo ir H.Krueger.

„Po kiek laiko supratau, kad ji labai miela mergina, su kuria būtų smagu susipažinti artimiau“, – pasakojo vyras.

Dar prieš operacija jie nuėjo į kelis pasimatymus, tačiau vengė apie savo santykius paskelbti viešai. Tai jie padarė tik po operacijos.

„Tikėjau, kad procedūra bus sėkminga. Be abejo, žinojau, kad visko gali būti, – reikalai gali pakrypti netikėta linkme. Tačiau nė akimirkos nesuabejojau dėl savo sprendimo. Man buvo gera žinoti, kad galiu padėti Heather ir ji pasveiks“, – tikino Ch.Dempsey.

Vyras pasipiršo H.Krueger praėjus aštuoniems mėnesiams po operacijos, kai pora važinėjo karieta Čikagoje. O po pusantrų metų sveikatą atgavusi pora tapo sutuoktiniais.

„Vestuvių dieną man kunkuliavo emocijos. Galbūt labiau dėl Heather ir jos šeimos. Žinojau, kiek jie išgyveno ir ką patyrėme drauge. Turiu pripažinti, kad sutikęs tapti donoru tikrai nemaniau, kad vieną dieną ją vesiu“, – šyptelėjo Ch.Dempsey.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.