Čečėnijos „vestuvių policija“ baus už girtavimą ir netikamus šokius

Čečėnijos valdžia planuoja sukurti „vestuvių policijos“ būrius, kurie patruliuotų per šventes ir užtikrintų, kad svečiai nešoka netinkamai ir nepadaugina alkoholio, skelbia „The Guardian“.

Pats R.Kadyrovas pagarsėjo siautuliu per šventes.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Pats R.Kadyrovas pagarsėjo siautuliu per šventes.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Pats R.Kadyrovas pagarsėjo siautuliu per šventes.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Pats R.Kadyrovas pagarsėjo siautuliu per šventes.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 29, 2016, 9:40 PM, atnaujinta May 9, 2017, 10:54 PM

Ramzano Kadyrovo valdomame Rusijos regione pastaruoju vis daugiau gyvenimo sričių yra griežtai kontroliuojamos. O naujausias nurodymas taikysis į visas viešose vietose švenčiamas vestuves.

Naujienų agentūros TASS teigimu, Grozno meras visiems restoranams ir salėms, kuriose galima švęsti, išsiuntinėjo reikalavimų sąrašą. Jame nurodyti draudimai šaudyti ginklais, padauginti alkoholio arba leisti nuotakai šokti.

Taip pat nurodyti ir keli „netradiciniai“ šokimo būdai, kurie bus uždrausti, pavyzdžiui, keitimasis šokio partneriais.

„Sukursime specialias darbo grupes, kurių atstovai dalyvaus viešose vietose rengiamose vestuvėse ir stebės, ar laikomasi tradicinių vestuvių reikalavimų. Jeigu jie pamatys aprangą, kuri neatitinka mūsų mentaliteto, arba draudžiamus šokių judesius, jie įsikiš“, – Čečėnijos kultūros ministerijos atstovas teigė TASS.

Naujausi reikalavimai skamba kiek keistai, žinant paties R.Kadyrovo patirtį vestuvėse. Šiemet sūnėno vestuvėms Čečėnijos lyderis parūpino dešimčių prabangių automobilių koloną, kuria svita keliavo po regioną.

O 2006 metais R.Kadyrovas vestuvėse Dagestane apsilankė su gausiu būriu patikėtinių, šoko su auksu dengtu automatiniu ginklu, užkištu už džinsų diržo, o šokėjus apipylė 100 dolerių kupiūromis.

Taip pat renginyje dalyvavęs tuometis JAV ambasadorius Rusijoje Williamas Burnsas prisiminė, kad Čečėnijos lyderis jaunavedžiams padovanoji 5 kg sveriantį gryno aukso luitą.

Nors R.Kadyrovas dažnai nuolaidžiauja Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, puošia jo atvaizdu Grozno gatves ir savo marškinėlius, savo respubliką jis valdo neatsižvelgdamas į Rusijos įstatymus.

Valdžia Čečėnijoje įtvirtino teisę, paremtą islamiškos teisės ir griežtos vietos papročių interpretacijos mišiniu. Antai alkoholio vartojimas yra uždraustas, o moterims būtina rengtis kukliai.

2010 metais hidžabo nedėvinčios moterys vyrų iš pravažiuojančių automobilių buvo apšaudomos dažasvydžio kamuoliukais. R.Kadyrovas neigė pasiuntęs užpuolikus, bet gyrė jų veiksmus.

Pastaraisiais metais čečėnų laisvės vis labiau varžomos, o R.Kadyrovą socialiniuose tinkluose kritikavę žmonės varomi į televiziją viešai pasityčioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.