Šokolado skonio užtepo gamintojai teigia, kad JAV vartotojai daug dažniau tepa jį ant skrebučio nei deda ant ledų, todėl daro spaudimą JAV vyriausybės atstovams tai pripažinti, nes tuomet gamintoja galėtų perpus sumažinti produkto pakuotės dydį, o tai savo ruožtu sumažintų riebalų, cukraus ir kalorijų skaičių, rašomą ant produkto etiketės.
Trečiadienį Maisto ir vaistų administracija pradėjo rinkti vartotojų informaciją apie tai, kokiais kiekiais jie vartoja kakavos, sausainių ir kavos skonio riešutinius sviesto pavidalo užtepus, praneša naujienų agentūra AFP.
Pastaraisiais metais „Nutella“ gamintoja „Ferrero“ ginasi nuo neigiamų atsiliepimų dėl didelio cukraus kiekio gaminyje. Bendrovė sutiko nustoti reklamuoti gaminį kaip sveiką maisto produktą po to, kai 2012 m. mažamečio vaiko motina iš Kalifornijos padavė ieškinį prieš „Ferrero“ dėl poveikio vaiko sveikatai.