Kaliningrade miesto meras užsimojo parduoti rotušę

Pinigų pristigęs vieno Kaliningrado miestelio meras nusprendė iždą papildyti netikėtu būdu – nutarė parduoti rotušę. Tai, anot Rusijos politiko, turėtų atnešti pakankamai lėšų, kad socialinės paslaugos ir toliau veiktų, o darželiai būtų suremontuoti.

Rotušė bus parduodama, kad Palmininkų socialinės paslaugos veiktų toliau.<br>„Facebook“ A.Zalivatskio nuotr.
Rotušė bus parduodama, kad Palmininkų socialinės paslaugos veiktų toliau.<br>„Facebook“ A.Zalivatskio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2016, 8:57 AM, atnaujinta May 9, 2017, 3:56 PM

5,6 tūkst. gyventojus turinčiam Palmininkų miestelio merui Aleksejui Zalivatskiui rotušės pardavimas buvo vienintelė likusi alternatyva. Mat miestelio finansinės bėdos gilesnės nei šalia teliūškuojanti Baltijos jūra.

„Negaliu ir nenoriu apkarpyti socialinių paslaugų, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo A.Zalivatskis. – Nebeliko, ką apkarpyti, o aš jau buvau pasižadėjęs renovuoti darželius ir mokyklas.“

Nors miestelio finansinės bėdos nemenkos, meras pareiškė, kad neketina „sėdėti ir skųstis“. Be to jis nesiruošia ir dar giliau lįsti į skolas, rašo BBC.

941 kvadratinių metrų pastatas ir aplinkui esančios žemės idealiai tiktų viešbučiui, pasak A.Zalivatskio. Kol kas rotušės kaina dar nėra nustatyta, tačiau ketinama ją parduoti aukcione. Tiesa, su sąlyga, kad politikai gaus laiko išsikelti kitur.

Kai kurie „Facebook“ naudotojai svarstė, ar mero pareiškimas tebuvo viešųjų ryšių triukas, tačiau kiti internautai politiką gyrė.

„Ačiū, kad atvirai pasidalinote rimta problema su mumis, – rašo viena „Facebook“ naudotoja. – Kol Palmininkai turi tokį merą, nėra nieko neįmanomo!“

Kur bus naujoji rotušė dar nėra nuspręsta, tačiau meras pašmaikštavo, kad galbūt būtų verta visiems persikraustyti dirbti į pajūrį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.