Lenkijos kariuomenė turi gerų žinių moterims

Lenkijos gynybos ministerija

Lenkijos moterys galės nemokamai mokytis apsiginti be ginklų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Lenkijos moterys galės nemokamai mokytis apsiginti be ginklų.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2016, 8:22 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 6:29 AM

Bus mokoma gynybinių padėčių, kaip išsilaisvinti, kai esi sugriebtas, ir kaip apsisaugoti nuo smūgių, smaugimo ir užpuolimų su ginklais.

Kai kurie lenkai šią iniciatyvą suvokia labiau kaip būdą armijai gerinti savo įvaizdį.

Ministerijos teigimu, tai pirmasis kartas, kai kariuomenė pasiūlė tokią programą visos šalies mastu. Šioje programoje galės dalyvauti visos lenkės moterys, esančios 18 metų amžiaus ir vyresnės bei esančios geros sveikatos.

Gynybos ministras Antoni Macierewiczius sakė, kad šių mokymų tikslas yra išmokyti moteris elementarių kovos technikų ir gerinti bendrą fizinę sveikatą.

Programos dalyvės privalo turėti sveikatos draudimą ir laišką, kuriuo sutinka atleisti gynybos ministeriją nuo atsakomybės dėl moterų patirtų sužeidimų.

A.Macierewiczius taip pat kuria 35 tūkst. narių sukarintas teritorinės gynybos pajėgas. Anot jo, tai daroma gynybos tikslais dėl Rusijos agresijos ir siekiant skatinti patriotizmą.

Lenkija ir jos NATO kaimynės Baltijos regione išreiškė nerimą dėl Rusijos karinio ryžtingumo, ypač dėl Rusijos vaidmens Ukrainos konflikte. Šalys baiminasi tokio pat įsiveržimo kaip 2014 metų kovą, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.