Narsus britas užsimojo perplaukti Atlanto vandenyną

Jungtinėje Karalystėje gyvenantis Benas Hooperis užsimojo padaryti tai, ko iki šiol dar niekas nebandė. Britas pasiryžo perplaukti visą Atlanto vandenyną ir patekti į Guinnesso pasaulio rekordų knygą.

B.Hooperis leidosi į penkių mėnesių kelionę, kurią pradėjo Senegale, o baigs Brazilijoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
B.Hooperis leidosi į penkių mėnesių kelionę, kurią pradėjo Senegale, o baigs Brazilijoje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Nov 16, 2016, 9:24 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 8:24 PM

38-erių vyras iš Glosteršyro leidosi į penkių mėnesių kelionę, kurią pradės Senegale, o baigs Brazilijoje. Iš viso jis planuoja įveikti kiek daugiau nei 3 tūkst. kilometrų plaukdamas po 10 valandų per dieną.

„Ką gi, kelionė prasideda“, – prieš išvykdamas tarstelėjo buvęs policininkas. Jo artimieji ir kiti jį palaikantys asmenys išlydėti beprotiškam iššūkiui pasiryžusio vyro susirinko netoli Senegalo sostinės Dakaro esančiame mažame miestelyje.

„Pasaulio žmonės, dėkoju jums už paramą“, – ištarė jis prieš lipdamas į vandenį, kuriame nuo šiol praleis ne vieną mėnesį.

Pavojingai kelionei plaukikas pasirinko specialų kostiumą, kuris apsaugos britą nuo ryklių.

B.Hooperis savo nuotykį planavo pradėti dar lapkričio pradžioje. Bet pasiruošimo darbai užtruko. Dėl vėlavimo kalčiausias ne laiku atvykęs pagalbinis laivas, vyrą lydėsiantis kelionėje. Plaukimą jam teko atidėti net keletą kartų.

B.Hooperis šiam iššūkiui ruošėsi ištisus trejus metus.

Kasdien jis nuplaukdavo daugybę kilometrų, kol galiausiai nusprendė, kad yra pasiruošęs perplaukti Atlanto vandenyną.

„Laukia tikras ir ilgas iššūkis“, – sakė buvęs policininkas.

Britą tokiam itin didelės ištvermės reikalaujančiam žingsniui įkvėpė pasakojimai apie kitų keliautojų, pavyzdžiui, brito Ranulpho Fienneso, žygdarbius. Pastarasis tapo pirmuoju žmogumi, kuris pasiekė tiek Šiaurės, tiek ir Pietų ašigalius.

Kad įveiktų 3 tūkst. kilometrų plaukdamas po 10 valandų per dieną, B.Hooperiui tikrai prireiks daug pastangų ir ištvermės, todėl jis turės kasdien suvartoti po 12 tūkst. kilokalorijų, kad nepritrūktų energijos.

Vyro kelionę stebės ir Guinnesso pasaulio rekordų knygos atstovai, lydėdami plaukiką per vandenyną. Iš viso jį prižiūrės net 10 asmenų komanda – ji lydės drąsuolį laivu.

B.Hooperio pasiekimus galės stebėti ir kiti žmonės iš viso pasaulio. Mat jo plaukimas bus filmuojamas ir transliuojamas jo interneto svetainėje „Perplaukti didžiąją žydrynę“ („Swim the Big Blue“).

Prieš B.Hooperį panašiam iššūkiui pasiryžo tik vienas žmogus – prancūzas Benoit Lecomte’as. Jam pavyko perplaukti Atlanto vandenyną 1998 metais.

Tiesa, jo plaukimas nebuvo įrašytas į Guinnesso rekordų knygą, nes dėl nuovargio jis buvo priverstas nutraukti savo kelionę savaitei.

Įspūdingais plaukimais yra pasižymėjęs ir lietuvis Vidmantas Urbonas. Jis yra perplaukęs Baltijos jūrą, Titikakos ežerą Pietų Amerikoje, giliausią ir vieną šalčiausių pasaulio ežerų – Baikalą bei Didįjį ežerą Tasmanijos saloje Australijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.