Neįprastas konfliktas: susiginčijo dėl kurmių

Senovinę kurmių gaudytojų profesiją atgaivinusios britės įsivėlė į tikrą karą. Jungtinės Karalystės verslininkės viena kitą vadina apsimetėlėmis, dėl pinigų pamynusiomis amato šventumą.

Kurmiai supriešino jų gaudytojus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Kurmiai supriešino jų gaudytojus.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Wall Street Journal“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Nov 16, 2016, 10:15 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 8:12 PM

Nors profesionaliomis kurmių gaudytojomis save vadina tik šešios Jungtinės Karalystės moterys, tarp jų kilęs ginčas jau pasiekė ir žiniasklaidą.

48 metų Louise Chapman ne tik spąstais gaudo kurmius Rytų Anglijoje, bet ir vadovauja Jungtinės Karalystės kurmių gaudytojų profesinei sąjungai, kuri siūlo šio amato mokymus.

Su šia organizacija į ginčą įsivėlė kita kurmiagaudė Ann Chippendale, tikinanti, kad L.Chapman nėra profesionalė ir kelia gėdą.

„Ji paima pinigus, bet neatlieka savo darbo. Man tai labai nepatinka ir aš neketinu tylėti“, – tikino 55-erių A.Chippendale, įkūrusi Profesionalių kurmių gaudytojų asociaciją.

Be to, į konfliktą įsivėlė ir trečia organizacija – Jungtinės Karalystės kurmių gaudytojų gildija, kurios įkūrėją Martiną Noble’ą L.Chapman apšaukė neišmanėliu.

„Manau, kiti kurmių gaudytojai pyksta, kad aš rengiu naujus darbuotojus. Jie sako, kad aš išduodu paslaptis“, – teigė kurmių gaudytoja.

Kurmių gaudymas spąstais – sena britiška tradicija, atgijusi po to, kai Europos Sąjunga prieš dešimtmetį uždraudė nuodyti kurmius strichninu.

Nuo to laiko kurmių gaudytojai pradėjo burtis į organizacijas, kad juos lengviau rastų kenkėjų apniktos žemės savininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.