Čečėnijos parduotuvės stojo į kovą prieš girtus vairuotojus

Čečėnijoje vyksta nemenkos permainos. Girtų vairuotojų sukeltas teroras keliuose privertė gyventojus stoti į kovą su vairavimu išgėrus: dalis šios Rusijos respublikos parduotuvių nuo šiol visiškai nebeprekiaus alkoholiu.

Girtas vairuotojas lapkričio 28-ąją pražudė septynis žmones.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Girtas vairuotojas lapkričio 28-ąją pražudė septynis žmones.<br>„Sputnik“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2016, 11:32 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:00 AM

Su Čečėnijos parlamento pirmininku susitikę 14-os parduotuvių savininkai nusprendė, kad atsisakys savo leidimų prekiauti alkoholiu. Joms anksčiau valdžia leido alkoholį pardavinėti tarp 8 ir 10 valandos ryto, rašo „The Moscow Times“.

Pasak Čečėnijos ekonominio vystymosi ministerijos atstovo Magomedo Mustafinovo, susitikime, kuriame dalyvavo parduotuvių savininkai ir parlamento pirmininkas, buvo aptariama žiauri nelaimė, įvykusi lapkričio 28-ąją.

Tą dieną girtas čečėnas Alamas Chodzajevas sėdo už automobilio vairo ir jį įvairavo į kitas transporto priemones. Per avariją žuvo septyni žmonės, o A.Chodzajevo giminaičiai vyrai po to pabėgo iš Čečėnijos, nes bijojo aukų artimųjų keršto.

M.Mustafinovas tvirtino, kad Čečėnijos vyriausybė alkoholiu nebeprekiausiančioms parduotuvės suteiks paramą, kol joms pavyks prisitaikyti prie pokyčio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.