Popiežiaus kritika skandalus mylinčiai žiniasklaidai atėmė žadą

Popiežius Pranciškus

Popiežius Pranciškus palygino politikus šmeižiančius, paskalas skleidžiančius ir skandalų besivaikančius žiniasklaidos leidinius su žmonėmis, kuriuos seksualiai jaudina ekskrementai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Popiežius Pranciškus palygino politikus šmeižiančius, paskalas skleidžiančius ir skandalų besivaikančius žiniasklaidos leidinius su žmonėmis, kuriuos seksualiai jaudina ekskrementai.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2016, 11:27 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:53 PM

Jis taip pat griežtai kritikavo „dezinformaciją“ antraštėse, kai netyla diskusijos dėl vis augančio kiekio internete skelbiamų melagingų žinių ir galimo jų poveikio JAV prezidento rinkimams.

„Dezinformacija tikriausiai yra didžiausias blogis, kurį komunikacijų terpė gali sukelti, nes ji nukreipia nuomones viena kryptimi, praleisdama tiesos dalį“, – sakė popiežius interviu Belgijos katalikiškam savaitraščiui „Tertio“.

79 metų argentinietis nevyniojo žodžių į vatą ir pareiškė, kad kai kurie žurnalistai kenčia nuo koprofilijos – seksualinio potraukio fekalijoms – o jų skaitytojai yra linkę į koprofagiją – mitimą išmatomis.

„Manau, kad žiniasklaida privalo būti daug švaresnė, skaidresnė ir nepasiduoti, atsiprašau už žodį, koprofilijai, kai nuolat norima viešinti skandalus, bjaurius dalykus, net jei tai ir būna tiesa“, – sakė jis.

„Kadangi žmonės nuo koprofagijos paprastai nukenčia, tai gali būti labai pavojinga“, – pridūrė popiežius.

Jo komentarai pasirodė Jungtinėse Valstijose ir Didžiojoje Britanijoje kilus visuotinėms diskusijoms dėl to, ar netikros naujienos galėjo paskatinti žmones per JAV prezidento rinkimus balsuoti už respublikonų kandidatą Donaldą Trumpą ir palaikyti „Brexit“.

„Komunikacijų terpė turi savų pagundų: juos gali gundyti šmeižtas, todėl jie gali šmeižti žmones. Tai politikos pasaulyje yra aukščiau visko“, – sakė jis.

„Jie gali būti panaudoti šmeižtui. Niekas neturi tam teisės. Tai yra nuodėmė ir tai skaudu“, – sakė Pranciškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.