Modernūs Ispanijos kunigai siūlo skubią išpažintį

Ispanijos tikintiesiems palaikyti švarią sąžinę padės modernios technologijos. Sukurta nauja programėlė išmaniesiems telefonams, kuri parodo netoliese esantį kunigą, pasirengusį atleisti nuodėmes.

Nuodėmių slegiami ispanai nuo šiol galės greitai susirasti artimiausią kunigą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Nuodėmių slegiami ispanai nuo šiol galės greitai susirasti artimiausią kunigą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Foreign Policy“, „The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2016-12-10 14:25, atnaujinta 2018-02-09 23:25

Ketvirtadienį išleista programėlė „Confesor GO“ leidžia nerimastingiems prasikaltusiems katalikams apsivalyti sielą ir skubiai atlikti išpažintį.

Kunigo Ricardo Latorre sukurta programėlė žemėlapyje parodo netoli nuodėmingojo esančius visus laisvus kunigus, kurie nutarė dalyvauti šioje akcijoje, rašo „Lietuvos rytas“.

Be to, nupiešiamas maršrutas, kaip greičiausiai pasiekti pasirinktą dvasininką.

Atlikti išpažintį galima ne tik Ispanijos bažnyčiose, bet ir aikštėse, parkuose ar net gatvėje, skelbiama „Confesor GO“ aprašyme.

Pastaruoju metu tikinčiųjų skaičius Ispanijoje sumažėjo – vos 15 proc. gyventojų eina į mišias bent kartą per savaitę, o 59,3 proc. beveik niekada to nedaro, todėl naujoji programėlė galbūt padės į bažnyčias sugrąžinti paklydėlius.

Rugsėjį pasirodžiusi bandomoji programėlės „Confesor GO“ versija jau buvo atsisiųsta kelis tūkstančius kartų, todėl galima manyti, kad ispanai tikrai domisi staigių išpažinčių paslauga.

Kol kas savo dangiškąsias paslaugas su šia išmaniųjų telefonų programėle susiejo apie šimtą kunigų.

Dvasininkai ne tik skelbia, kada yra laisvi, bet ir sutiko pasidalyti informacija apie save, kurią galės perskaityti bet kuris programėle besinaudojantis žmogus. Bus galima sužinoti kunigų vardą ir pavardę, gimimo metus ir kada jie buvo įšventinti.

Be to, programėlėje galima rasti ir Dešimt Dievo įsakymų, jei tikintiesiems kiltų noras pasitikslinti, kurį tiksliai įsaką jie pažeidė.

Tiesa, „Confesor GO“ kūrėjas R.Latorre turi nemenkų ambicijų. Jis viliasi, kad programėlę pavyks perkelti ir į ispanakalbę Lotynų Ameriką.

„Programėlė sulaukė nemažai dėmesio. Daugybė kunigų iš Lotynų Amerikos šalių prašė prisidėti prie idėjos, – džiūgavo kunigas R.Latorre. – Tačiau tokie dalykai užtrunka ir neįmanoma jų paskubinti.“

Anot tyrimų centro „Pew“, Lotynų Amerikoje praktikuojančių katalikų skaičius nuo XX a. pradžios iki 2014 metų smarkiai sumažėjo: nuo 90 iki 69 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.