Dievobaimingi rusai sukilo prieš prezervatyvų gamyklą

Rusijos Bogoliubovo miestelio gyventojai sukilo prieš vietos valdžios siekį pastatyti prezervatyvų gamybos įmonę. Dievobaimingi rusai tikino, kad ši apsaugos priemonė yra ne kas kita kaip „vyriškas abortas“.

Bogoliubovo miestelio gyventojai sukilo prieš siekį pastatyti prezervatyvų gamyklą.<br>„123rf“ nuotr.
Bogoliubovo miestelio gyventojai sukilo prieš siekį pastatyti prezervatyvų gamyklą.<br>„123rf“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Radio Free Europe“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2016-12-12 09:46, atnaujinta 2018-02-09 23:11

Prezervatyvų gamybos įmonė turėjo pradėti savo veiklą jau kitąmet, tiesa, 2017 m. buvo numatoma gaminti tiktai sauskelnes ir pleistrus, o prezervatyvus – tik 2018 metais.

Pasak įmonės „Bergus“ vadovo, kompanija į statybas jau investavo daugybę lėšų, tad sustabdyti proceso neįmanoma.

Bet vietos gyventojai laikosi kitokios nuomonės. Tikintieji susirinko prie savivaldos administracijos pastato ir meldėsi bent porą valandų. Atsinešę medinius kryžius ir plakatus su užrašais „Jokių prezervatyvų gamyklų šventame mieste“ jie ragino uždrausti statybas.

Bogoliubovo, kuriame gyvena 4,5 tūkst. žmonių, pavadinimas reiškia „mylintys Dievą“. Todėl gyventojams mintis gaminti čia prezervatyvus pasirodė įžeidžianti ir šventvagiška.

Susirinkę į protesto akciją jie šaukė, jog prezervatyvai nėra apsaugos priemonė, esą vienintelė tokia yra susilaikymas.

„Vladimiras nėra Sodoma, o Bogoliubovas – ne Gomora“, – šaukė į protestą susirinkusieji.

Nors vietos valdžia aiškino, kad „Bergus“ bus naudinga Bogoliubovui, nes sukurs bent 200 darbo vietų, tikintiesiems tokių argumentų nepakako. Jie buvo užsimoję netgi surinkti parašus ir įrodyti, kad vietos gyventojai nenori matyti prezervatyvų gamybos įmonės šalia savo namų.

Tiesa, šis planas pasirodė esąs kiek per ambicingas, nes kai kurie Bogoliubovo gyventojai tikino esantys patenkinti dėl atsirasiančių darbo vietų.

Anksčiau miestelyje veikė plytų gamykla, bet vėliau ji buvo uždaryta ir Bogoliubovo gyventojams darbo teko ieškotis už 12 kilometrų esančiame Vladimire.

Rusijos stačiatikių bažnyčia taip pat atsisakė oficialiai pareikšti savo nuomonę dėl atsirasiančios įmonės. Nuspręsta, kad dėl to turi susitarti vietos tikinčiųjų bendruomenė ir valdžia.

Protesto organizatorė Tatjana Fadejeva sutiko, kad miestelyje reikia naujų darbo vietų, bet ragino pastatyti žaislų arba saldainių gamyklą.

„Padarykime ką nors gero savo vaikams. Prezervatyvai nėra gera mintis. Juolab jei pagalvosime apie prastėjančią Rusijos demografinę padėtį“, – kalbėjo T.Fadejeva.

Galiausiai jai teko nusileisti. Tikintieji ir verslininkai pasiekė kompromisą – prezervatyvų įmonė bus statoma Bogoliubove, tačiau ant pakuotės nebus nurodoma pagaminimo vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.