Ispanija kratosi fašistų palikimo: nori atsukti laikrodžius valandą atgal

Ispanijos valdžia nusprendė atsisakyti diktatoriaus Francisco Franco sprendimo priderinti šalies laiką prie nacistinės Vokietijos. Dabar darbo ministerija siūlo atsukti laikrodžius vieną valandą atgal, rašo „The Guardian“.

Dėl keistos laiko juostos ispanai yra priversti dirbti ilgiau ir išeiti iš darbo vėliau nei kitose Europos šalyse<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Dėl keistos laiko juostos ispanai yra priversti dirbti ilgiau ir išeiti iš darbo vėliau nei kitose Europos šalyse<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 6:19 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:48 PM

Iki F.Franco valdymo Ispanija buvo Grinvičo laiko juostoje kartu su Jungtine Karalyste ir Portugalija, su kuriomis sutampa ir geografiškai.

Tačiau diktatorius liepė ispanams pasukti laikrodžius viena valanda į priekį, kad šalies laikas sutaptų su Adolfo Hitlerio vadovaujama Vokietija.

Darbo ministrė Fatima Banez pirmadienį pareiškė norinti, kad ispanų darbo diena baigtųsi tokiu pačiu metu, kaip ir likusioje Europos dalyje.

„Norime išeiti iš darbo šeštą valandą, tad tam turėsime sutarti su verslo įmonių ir profesinių sąjungų atstovais“, – teigė politikė.

Laiko pasukimo rėmėjai teigia, kad viena valanda atgal pasuktas laikas pagerintų prastą ispanų produktyvumą ir leistų geriau derinti darbą ir laisvalaikį. Mat dabar dėl keistos laiko juostos ispanai yra priversti dirbti ilgiau ir išeiti iš darbo vėliau nei kitose Europos šalyse.

Premjero Mariano Rajoy Liaudies partija ir partija „Ciudadanos“ dėl reformos susitarė dar rugpjūtį. Laiko pakeitimą remia ir opozicinė Socialistų partija, tad tikėtina, kad toks sprendimas bus palaikomas susiskaldžiusio Ispanijos parlamento daugumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.