Keisčiausi politikų bučiniai – į lūpas ir ne tik

Vienas iš žinomiausių politinių bučinių, ko gero, yra Sovietų Sąjungos komunistų partijos Centro komiteto generalinio sekretoriaus Leonido Brežnevo ir tuometinės Vokietijos Demokratinės Respublikos vadovo Ericho Honeckerio bučinys 1971 metais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vienas iš žinomiausių politinių bučinių, ko gero, yra Sovietų Sąjungos komunistų partijos Centro komiteto generalinio sekretoriaus Leonido Brežnevo ir tuometinės Vokietijos Demokratinės Respublikos vadovo Ericho Honeckerio bučinys 1971 metais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2016, 10:03 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:56 PM

Per mečetės atidarymą Minske lapkritį Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pabučiavo Koraną, tuo gerokai nustebindamas tėvynainius krikščionis. Šis bučinys neabejotinai pateks į pačių neįprasčiausių ir įsimintiniausių bučinių dešimtuką šiuolaikinės politikos istorijoje – bent jau baltarusiams, rašoma portale „Naviny.by“.

„Naviny.by“ prisiminė, ką dar bučiavo ir su kuo bučiavosi žinomi politikai.

Rusijos lyderiai ir stačiatikių šventikai

Daugelis turtingą komunistinę praeitį turinčių posovietinių lyderių šiandien laiko visiškai natūraliu dalyku nesivaržant pasibučiuoti su krikščioniškų konfesijų vadovais.

Štai, pavyzdžiui, tuometinis Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pabučiavo patriarcho Kirilo skruostą per Velykų pamaldas 2010 metais.

Dabartiniam Rusijos Federacijos prezidentui Vladimirui Putinui šventikas pamėgino pabučiuoti ranką, bet politikui tai nepatiko. Į keblią padėtį V.Putinas pateko 2012 metais, kai lankėsi Valaamo Viešpaties Atsimainymo vienuolyne, Ladogos ežero saloje. Jis staigiai patraukė ranką, kada ją pamėgino pabučiuoti šventikas iš Makedonijos, ir net pagrasino kumščiu.

V.Putinas, vaikai ir gyvūnai

Pats V.Putinas žinomas savo pomėgiu bučiuoti mažus vaikus. Žinomiausias toks atvejis nutiko 2006 metais: išėjęs pasivaikščioti po Kremlių Rusijos prezidentas priėjo prie lankytojų ir žurnalistų grupės, pasirinko iš jų tarpo penkerių metukų Nikitą Konkiną, šiek tiek su juo šnektelėjo, tada pakėlė vaiko marškinėlius ir pabučiavo jam į pilvą.

Neretai V.Putinas bučiuoja ir gyvūnus – pavyzdžiui, arklius, eršketą ar lydeką.

Olegas Liaško ir protestuojanti karvė

Gyvūnų nesibodi daugelis politikų. Pavyzdžiui, Ukrainos radikaliosios partijos lyderis Olegas Liaško išgarsėjo pabučiavęs karvę prie ministrų kabineto pastato, kur 2016 metų pavasarį politikas kartu su bendrapartiečiais, melžėja, karvėmis ir šakėmis reikalavo padidinti pieno supirkimo kainas.

Silvio Berlusconi ir Muammaras al-Gaddafi

Dabar jau buvęs Italijos ministras pirmininkas Silvio Berlusconi užsitraukė nešlovę pabučiavęs ranką Libijos diktatoriui Muammarui al-Gaddafi per Arabų valstybių lygos viršūnių susitikimą 2010 metais. Diktatoriui toks pasveikinimas nepatiko, ir jis nusivalė ranką į drabužį.

Jeanas-Claude`as Junckeris ir Arsenijaus Jaceniuko kakta

2015 metais per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Rygoje Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas gavo garsųjį bučinį į kaktą iš Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude`o Junckerio. Tiesa, keistu elgesiu pagarsėjęs Europos politikas tuomet neformaliai sveikino visus viršūnių susitikimo svečius.

Leonidas Brežnevas ir Erichas Honeckeris

Vienas iš žinomiausių politinių bučinių, ko gero, yra Sovietų Sąjungos komunistų partijos Centro komiteto generalinio sekretoriaus Leonido Brežnevo ir tuometinės Vokietijos Demokratinės Respublikos vadovo Ericho Honeckerio bučinys 1971 metais. Vėliau tas bučinys papuošė Berlyno sieną ir tapo jos griūties simboliu.

Tiesą pasakius, ne mažiau saldus ir E.Honeckerio bučinys su kitu SSRS vadovu – Michailu Gorbačiovu, nors ir ne toks žinomas.

L.Brežnevo bučinį atkartojantis pastarojo meto piešinys, ištiražuotas pasaulio žiniasklaidoje, be abejo, yra alegorizuotas būsimojo JAV prezidento Donaldo Trumpo ir V.Putino lūpų susiliejimas, kurį grafičio pavidalu pavaizdavo Lietuvos menininkas Mindaugas Bonanu.

Dabar pasaulio visuomenė suka galvas – ar tai nutiks realybėje?

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.