Keturmetė migrantė netikėtai atrado motiną

Kai 4-erių Oumoh atsidūrė Italijos Lampedūzos saloje, niekas nežinojo, nei kas ši mergaitė, nei kur jos tėvai. Laimei, netikėtai mažoji migrantė buvo atpažinta ir jau sugrįžo pas savo motiną.

Mergaitę dabar globoja policininkė.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Mergaitę dabar globoja policininkė.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Dec 14, 2016, 7:47 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:45 PM

Oumoh buvo viena iš 15 migrantų, išgelbėtų Viduržemio jūroje šį mėnesį.

Iš pradžių niekas nežinojo, su kuo ji plaukė, iš kur ji kilusi ir kas šios mergaitės tėvai. Jos nepažinojo ir kiti 14 kartu su ja išgelbėtų žmonių.

Policijos pareigūnai nufotografavo mažylę ir išsiuntė ją į Siciliją, čia organizacija „Gelbėkit vaikus“ suteikė jai saugų prieglobstį. Atrodė, kad rasti mergytės šeimos narius bus neįmanoma. Iki vieno atsitiktinio įvykio.

Praėjus kuriam laikui Lampedūzos policija pasikalbėjo su kita migrante – 8-mete Nassade. Ji atpažino mergaitę jai parodytoje nuotraukoje.

„Tai Oumoh! Tai Oumoh!“ – šaukė Nassade.

Paaiškėjo, kad Nassade šeima sutiko Oumoh ir jos motiną Tunise. Jos bėgo nuo Oumoh tėvo šeimos gimtajame Dramblio Kaulo Krante, nes buvo ketinama apipjaustyti mergaitę.

Kai jos abi pasiekė Tunisą, Oumoh motina paliko dukrą su savo drauge, kuria pasitikėjo, o pati patraukė atgal susirinkti daiktų.

Bet planas žlugo, kai Oumoh turėjusi prižiūrėti moteris gavo progą pasprukti į Italiją.

Nors ji dar bandė susisiekti su Oumoh motina, nepavykus to padaryti nusprendė pasiimti mergaitę kartu į Europą.

Laimei, Nassade motina vis dar turėjo Oumoh motinos telefono numerį. Taip Italijos policijos inspektorė Maria Volpe galėjo su ja susisiekti. Motina ir dukra turėtų susitikti dar iki Kalėdų.

„Mama yra labai laiminga, kad jos dukra sveika ir saugi. Viso pokalbio telefonu metu ji verkė. Patikinau, jog darome viską, kad motina netrukus galėtų apsikabinti Oumoh“, – kalbėjo M.Volpe.

Oumoh istorija toli gražu ne pirmoji, su kuria susiduria Italijos pareigūnai.

Maždaug 16 proc. iš 170 tūkst. į šalį šiemet atvykusių migrantų buvo vaikai. 90 proc. jų atvyko vieni. Jais pasirūpinti tenka organizacijai „Gelbėkite vaikus“.

Tarp jų buvo ir vos metų mergaitė iš Sirijos, į Italiją 2014 metais atvykusi viena. Jos tėvai nuskendo apvirtus laivui. Mergaitė liko gyva tik dėl to, kad laive kartu buvo gydytojas, padėjęs jai išlaikyti galvą virš vandens. Po metų mergaitė grįžo į gimtąjį Sudaną pas savo senelius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.