Neeiliniai australo sugebėjimai: išviliojo milijonus, bet kalėjimo išvengė

Neapdairus bankas padarė klaidą ir vienam australui leido išsiimti tiek pinigų, kiek jis troško. Dovanotam arkliui į dantis jaunuolis nežiūrėjo ir 2 mln. Australijos dolerių (1,4 mln. eurų) paskolą jis išleido striptizo šokėjoms ir greitiems automobiliams. Galiausiai vaikinui pavyko išvengti net kalėjimo.

L.B.Moore'as 2 mln. Australijos dolerių išleido ant automobilių, striptizo šokėjų ir kokaino.<br>„Facebook“ L.B.Moore'o nuotr.
L.B.Moore'as 2 mln. Australijos dolerių išleido ant automobilių, striptizo šokėjų ir kokaino.<br>„Facebook“ L.B.Moore'o nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2016, 12:22 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:40 PM

2010 metais 22-ejų australas Luke'as Brettas Moore'as buvo neteko darbo, jį paliko mergina ir jis kaip tik buvo po automobilio avarijos. Tada suvokė, kad bankas „St. George“ jam per klaidą suteikė neribotą kreditą.

Daug negalvojęs vaikinas pradėjo pinigus leisti ir nesustojo, kol po dvejų metų policija nepasibeldė į jo duris, rašo BBC.

Tiesa, L.B.Moore'as teisinosi, esą jis niekados neketino išgrobstyti visų banko pinigų ir jų negrąžinti.

Anot jo, bešvaistydamas pinigus savo malonumui jis nuolatos tikėjosi sulaukti skambučio iš „St. George“, informuojančio, kad įvyko milžiniška klaida ir pinigus reikės atiduoti.

Prisipirko daug automobilių

Viskas prasidėjo 2010 metais, kai L.B.Moore'as pateko į automobilio avariją, neteko darbo ir pradėjo baimintis, kad jam neužteks pinigų padengti savo paskolą. Tuo metu vaikinas buvo neseniai atsidaręs naują sąskaitą banke „St. George“.

Dėl neaiškių priežasčių iš L.B.Moore'o naujosios sąskaitos buvo apmokėta paskola, nors vaikinas joje neturėjo pakankamai pinigų.

Kai jis suvokė, kad bankas taip padarydavo kas mėnesį ir nieko nesakydavo dėl šių pinigų grąžinimo, australas nutarė, kad pats metas mažam eksperimentui: jis paskambino paskolų įmonei ir paprašė jos išimti 5 tūkst. Australijos dolerių (3,5 tūkst. eurų) iš jo banko sąskaitos.

Įmonei sutikus, australas nutarė paprašyti dar 50 tūkst. dolerių (35 tūkst. eurų) ir apstulbo, kai jam viskas buvo duota be jokių klausimų. Per dvejus metus jis iš viso prisiskolino 2 mln. dolerių.

Vaikinas pinigus pradėjo leisti nusipirkdamas pirmąjį automobilį – „Alfa Romeo 156“. Kadangi jis buvo tikras kledaras, jaunuolis nutarė, kad jam reikia antro – „Hyundai Veloster“. Šį panaudojo, kad nuvažiuotų nusipirkti „Maserati“. Vėliau šią kolekciją papildė ir žvejybos laivas.

Linksminosi, kiek galėjo

Tada L.B.Moore'as persikraustė į Gold Koustą, Kvynslande ir mėgavosi gyvenimu paplūdimyje. Vaikinas prisipažino, kad elgėsi taip, kaip būtų darę daugelis jaunuolių: jis taškė pinigus į visas puses, linksminosi ir švęsdavo, kiek galėdavo.

Tačiau australo godumas buvo neribotas ir jam to neužteko. Jis dažnai eidavo į striptizo klubus, kur iš viso išleido kelis šimtus tūkstančių dolerių nuogoms merginoms, alkoholio upėms ir kokaino kalnams.

Tiesa, vėliau jis įkūrė ir porą verslų.

Kiekvieną kartą, kai vaikinas norėdavo išsiimti dar daugiau pinigų, jis tikėdavosi, kad bankas galiausiai pasakys: „Ne“.

Tačiau taip neįvyko. Iš pradžių L.B.Moore'o artimieji manė, kad jis turtus susikrovė prekiaudamas narkotikais, bet greitai išaiškėjo, kad tai buvo netiesa. Vaikino artimieji galiausiai nustojo uždavinėti klausius ir paprasčiausiai mėgavosi prabanga.

Sugebėjo apsiginti pats

Vis dėlto toks gyvenimas turėjo kažkada pasibaigti. 2012 metais L.B.Moore'as lankė savo motiną, kai išgirdo beldimąsi į langą. Staiga į namus įsiveržė viską filmuojantys ginkluoti policininkai, kurie jaunuolį ir jo motiną prispaudė prie sienos ir konfiskavo visus australo daiktus.

Vaikinas naktį praleido kalėjime, bet vėliau buvo išleistas, nes susimokėjo užstatą. 2015 metais teismas paskelbė jį kaltu už tai, kad jis apgaule siekė finansinės naudos. L.B.Moore'as buvo nuteistas kalėti ketverius su puse metų.

Kadangi jaunuolis nebeturėjo pinigų, jam teko naudotis valstybės paskiriamais teisininkais, kurie nebuvo itin pajėgūs ir nedegė noru ginti savo klientą.

L.B.Moore'as kalėjime atsėdėjo šešis mėnesius, per kuriuos suvokė, kad privalo iš ten ištrūkti. Todėl kasdien jis skaitė teisės knygas ir pats save atstovaudamas įtikino teismą, kad jis būtų paleistas už užstatą.

Vaikinas galutinai buvo išteisintas prieš kelias savaites, nors teisėjas pareiškė, kad jis tikrai buvo nedoras. Dabar L.B.Moore'as studijuoja teisę universitete ir siekia tapti baudžiamosios teisės specialistu, kad padėtų už grotų sėdintiems žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.