Sukilo teisybės ištroškę Meksikos kaimiečiai: pagrobė gaujos vado motiną

Nusikaltėlių išvargintų meksikiečių kantrybė galiausiai trūko ir jie sukilo prieš mafiozus. Vieno kaimo Meksikoje gyventojai apsiginklavo ir pagrobė gaujos lyderio motiną. Ją norima iškeisti į vyrą, kurį gangsteriai pagrobė pirmadienį.

Meksikoje daugėja miestelių ir kaimų, kurių gyventojai ginkluojasi, kad apsigintų nuo gangsterių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Meksikoje daugėja miestelių ir kaimų, kurių gyventojai ginkluojasi, kad apsigintų nuo gangsterių.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2016, 4:51 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:23 PM

„Mainais į mano vyro gyvybę, aš atiduosiu tavo motiną, – gaujos vadui pravarde „El Tequilero“ vaizdo įraše rėžė pirmadienį pagrobto kaimiečio žmona Yadira Guillermo Garcia. – Siūlau mainus. Noriu, kad mano vyras pas mane sugrįžtu sveikas ir gyvas.“

Be „El Tequilero“ motinos taip pat buvo pagrobti ir keli gaujos nariai, rašo BBC.

Dėl šių įvykių į San Migelio Totolapano kaimą buvo išsiųsta daugiau nei 200 policininkų ir karių.

Tačiau tai nebuvo vienintelis vaizdo įrašas, kurį kaimiečiai nusiuntė nusikaltėliams.

Dar viename įraše matosi, kaip ginklus laikantys kaimiečiai aiškina, kad per ilgai kentėjo nuo „El Tequilero“ ir jo mafiozų smurto bei nuolatinių gąsdinimu. Šio gangsterio gauja masiškai grobia žmones.

„Jie mus pažemino, jie išžudė mūsų šeimas. Mes nebeleisime, kad tai pasikartotų“, – vaizdo įraše sako vienas iš kaimiečių.

Policija jau kelias savaites bando sučiupti „El Tequilero“, kurio tikrasis vardas yra Raybelis Jacobo de Almonte'as. Lapkričio pabaigoje policija pakėlė sraigtasparnius apieškoti kalnuotą Gerero valstijos teritoriją, tačiau gaujos vado nerado.

Gerero valstijos gubernatorius Arturo Astudillo teigė, kad kaimiečiai jau paleido penkis gangsterius, tačiau „El Tequilero“ motina – vis dar nelaisvėje.

„Mes į kaimą nusiuntėme komandą, kuri užtikrins, kad nei pagrobtam žmogui, nei „El Tequilero“ motinai nebūtų padaryta žala“, – tvirtino A.Astudillo.

Šioje Meksikos valstijoje yra pilna smurtaujančių nusikaltėlių ir dėl opiumo rinkos tarpusavyje kovojančių gaujų. Čia taip pat dažnai pagrobiami žmonės, už saugų jų sugrąžinimą reikalaujama išpirkos.

Kai kurių Meksikos miestelių ir kaimų gyventojai sukilo prieš mafiozus ir sukūrė savigynos grupes, tačiau žmogaus teisių organizacijos įsitikinusios, kad tai tik dar labiau didina smurtą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.