Gerbėjų įniršio sulaukęs tenoras Andrea Bocelli atsisakė pagerbti Donaldą Trumpą

Pasaulinio lygio Italijos operos dainininkas Andrea Bocelli apstulbino išrinktąjį JAV prezidentą Donaldą Trumpą. Žymusis tenoras atmetė jo kvietimą dainuoti per respublikono inauguracijos ceremoniją.

A.Bocelli apgailestavo, kad išprovokavo daugybės savo gerbėjų pyktį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
A.Bocelli apgailestavo, kad išprovokavo daugybės savo gerbėjų pyktį.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 4:02 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:12 PM

58 metų A.Bocelli iš pradžių mąstė, kad verta apsvarstyti prieštaringai vertinamo D.Trumpo pasiūlymą dalyvauti 2017 metų sausio 20-osios renginyje, kurį stebės visas planeta. Būsimasis JAV lyderis dainininką A.Bocelli tai padaryti ragino po vieno jo koncerto Niujorke praėjusią savaitę.

Vis dėlto Prezidento inauguracijos komiteto pirmininkas Tomas Barrackas aiškino, kad tai klaida – esą pats A.Bocelli pasisiūlė dainuoti D.Trumpo inauguracijos ceremonijoje.

Tačiau tai, kad tenoras apskritai svarstė, ar priimti D.Trumpo kvietimą, apstulbino daugelį jo gerbėjų, kuriems JAV respublikonas nėra prie širdies.

Socialiniuose tinkluose sparčiai paplito pasipiktinusių operos gerbėjų komentarai, kurie internete naudojo išpopuliarėjusią žymę „BoycottBocelli“ („Boikotuokite Bocelli“).

Spaudimo neatlaikęs ir dėl savo karjeros ateities sunerimęs italas galiausiai palūžo ir pareiškė, kad per D.Trumpo inauguraciją nedainuos.

Pranešama, jog A.Bocelli sakė, kad „jokiu būdu renginyje nedalyvaus, nes sulaukė per daug kritikos“.

Tiesa, kitas šaltinis tikino, kad po didžiulės pykčio lavinos nebedalyvauti inauguracijoje A.Bocelli patarė pats išrinktasis JAV prezidentas D.Trumpas.

Be to, šis šaltinis dėl visos situacijos apkaltino „kairiuosius“.

D.Trumpas yra aistringas aklojo tenoro A.Bocelli gerbėjas ir anksčiau buvo jį pakvietęs dainuoti privačiame vakarėlyje jo klube Floridoje.

Anot T.Barracko, D.Trumpas ir A.Bocelli yra seni bičiuliai.

Dabar, kai A.Bocelli atsisakė dalyvauti prezidento inauguracijoje, renginio programoje atsirado spraga, tad svarstoma, kokia garsenybė galės ją užpildyti.

Kol kas inauguracijos ceremonijos programoje aiškūs keli dalykai. Nacionalinį himną giedos 16-metė Jackie Evancho, kuri prieš penkerius metus antrą vietą užėmė televizijos talentų šou laidoje „America’s Got Talent“.

Šis sprendimas neliko nepastebėtas ir paauglė sulaukė daug neapykantos iš D.Trumpo pergalės nepripažįstančių amerikiečių.

„Mano šeima dėl šio sprendimo tapo dideliu nepatenkintų asmenų taikiniu“, – nuogąstavo J.Evancho.

Sausio 20-ąją, kai D.Trumpas oficialiai prisieks ir taps JAV prezidentu, įvyks paradas, palydėsiantis jį ir viceprezidentą Mike’ą Pence’ą nuo Kapitolijaus iki Baltųjų rūmų. Taip pat planuojama surengti tris puotas – viena iš jų bus skirta kariams ir gelbėtojams.

Inauguracija iš tiesų bus vienijanti akimirka visiems Amerikos gyventojams, – aiškino T.Barrackas. – Mes, kaip tauta, stovėsime būsimojo prezidento D.Trumpo užnugaryje.“

JAV prezidentų inauguracijos per visą JAV istoriją pritraukė tokius muzikos pasaulio milžinus kaip Franką Sinatrą, Barbrą Streisand, Bobą Dylaną, Jessicą Simpson, Jamesą Taylorą, Kelly Clarkson ir Beyonce.

Pastaroji atlikėja 2013 metais per Baracko Obamos inauguraciją buvo pričiupta žiopčiojanti pagal savo šalies himno fonogramą. („CBS News“, CNBC, „The Daily Beast“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.