„Ikea“ supykdė parduotuvėse nakvojantys klientai

Švedijos baldų gamintoja „Ikea“ pyksta dėl savo klientų pokštų. Mat jie sumąstė likti uždarytose parduotuvėse ir nakvoti ten pastatytose lovose. „Ikea“ perspėjo, kad už tai gresia nemalonumai.

Baldų gamintoja prašo žmonių neišdykauti jos parduotuvėse.
Baldų gamintoja prašo žmonių neišdykauti jos parduotuvėse.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 23, 2016, 3:44 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:02 PM

Mintis nakvoti „Ikea“ parduotuvėse pirmiausia kilo belgų studentams Bramui Geirnaertui ir Florianui van Hecke. Šie du studentai nufilmavo savo nakvynę Gento „Ikea“ parduotuvėse praėjusią vasarą ir įrašą paskelbė svetainėje „YouTube“.

Čia jis iki šiol buvo peržiūrėtas 1,7 mln. kartų.

Nuo tada daugiau nei 400 parduotuvių visame pasaulyje buvo sulaikyta maždaug 1,3 tūkst. naktinių „Ikea“ lankytojų, sakė Švedijos policijos tyrėjas Larsas Forstellis.

Lankytojai pasislepia parduotuvėse ir čia praleidžia naktį, o rytą sau patenkinti išeina.

Tiesa, patys „Ikea“ atstovai tikino, kad tokių naktinių lankytojų buvo kur kas mažiau, negu skelbė policija. „Ikea“ atstovas Jakobas Holmströmas pabrėžė, kad toks įsibrovimas baudžiamas pagal įstatymą.

Švedų baldų gamybos įmonės atstovė spaudai Johanna Iritz taip pat perspėjo nedrausmingus lankytojus, kad toks jų elgesys bendrovei kelią nerimą.

„Žiūrime į tai labai rimtai. Tai pažeidimas. Be to, negalime užtikrinti per naktį likusių lankytojų saugumo“, – kalbėjo J.Iritz.

Pasak J.Iritz, „Ikea“ užfiksavo bent 10 atvejų per pastaruosius metus, kai lankytojai liko nakvoti parduotuvėse. Tokių atvejų pasitaikė JAV, Kanadoje, Belgijoje, Olandijoje, Švedijoje, Japonijoje, Austrijoje ir Lenkijoje.

Tiesa, J.Iritz sakė nežinanti, ar kurioje nors šalyje nedrausmingi lankytojai sulaukė baudos.

Pastarąjį kartą sugautos dvi užsimaniusios pernakvoti parduotuvėje 14-metės mergaitės.

Pasislėpusios jos laukė, kol parduotuvė užvers duris ir jos galės likti visą naktį. Deja, planas nepavyko, nes mergaitės buvo pagautos. Tiesa, „Ikea“ atstovai į teisėsaugą nesikreipė dėl mergaičių amžiaus.

„Nutarėme tiesiog pasikalbėti su mergaičių tėvais ir taip išspręsti konfliktą. Labai tikimės, kad ši keista mada nakvoti parduotuvėse netrukus baigsis.

Gal kam nors atrodo, kad tai smagu, juokinga, bet mes čia tikrai neįžvelgiame jokios pramogos“, – kalbėjo J.Iritz.

Tiesa, pati „Ikea“ prieš dvejus metus, vykdydama savo reklamos kampaniją, kvietė australus į Sidnėjuje esančią parduotuvę, kurioje jie galėjo likti per naktį. Ko gero, tuo metu baldų gamintoja neįtarė, kad vėliau sulauks ir nekviestų nakvynininkų. („The Guardian“, BNS, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.