Deimantų magnatas surengė masines vestuves tėvų neturinčioms merginoms

Indijoje vienas

Indijoje vienas prekiautojas deimantais surengė masines vestuves daugiau kaip 200 tėvų neturinčių nuotakų ir kiekvienai jų įteikė dovanų, kurių vertė – tūkstančiai JAV dolerių, kad šioms neturtingoms moterims būtų lengviau iš naujo pradėti gyvenimą.<br>Scanpix nuotr.
Indijoje vienas prekiautojas deimantais surengė masines vestuves daugiau kaip 200 tėvų neturinčių nuotakų ir kiekvienai jų įteikė dovanų, kurių vertė – tūkstančiai JAV dolerių, kad šioms neturtingoms moterims būtų lengviau iš naujo pradėti gyvenimą.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2016, 5:57 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:43 PM

Magnatas Maheshas Savani sekmadienį vakarinėje Gudžarato valstijoje atliko hinduistų vestuvių ritualą kanjadaną 236 tėvų netekusioms moterims iš neturtingų šeimų per didžiulę vestuvių ceremoniją.

M.Savani tiki, kad nuotakų ištekinimas lemia dievų malonę, tokias masines vestuves organizuoja kasmet nuo 2012-ųjų.

„Per sekmadienines masines vestuves tapau išdidžiu tėvu, atlikusiu kanjadaną daugiau kaip 700 merginų“, – jis sakė naujienų agentūrai AFP.

Šimtai nuotakų, dėvinčių spalvingus liaudies kostiumus ir dailius papuošalus, dalyvavo vestuvių ritualuose stebint tūkstančiam svečių per ceremoniją Surato mieste, deimantų šlifavimo pramonės centre.

Verslininkas taip pat padovanojo kiekvienai nuotakai aukso ir buities prekių, tarp jų sofų ir lovų, kurių vertė – 500 tūkst. rupijų (7,1 tūkst. eurų), kad joms būtų lengviau pradėti vedybinį gyvenimą.

Du jaunikiai per šias masines vestuves buvo paties M.Savani sūnūs.

„Šiemet du mano sūnūs taip pat vedė per masinių vestuvių renginį. Taigi, buvo iš viso 238 vestuvės“, – pabrėžė jis.

M.Savani sakė pradėjęs savo labdaringą kampaniją 2008 metais, kai vienas iš jo darbuotojų mirė prieš pat savo dukrų vestuves.

„Buvau labai sukrėstas, kai vienas iš mano darbuotojų mirė likus vos 12 dienų prieš tai, kai būtų galėjęs ištekinti dvi savo dukras. Šeimai buvo labai sunku organizuoti vestuves, – jis sakė naujienų agentūrai AFP 2014 metais. – Taigi nusprendžiau, kad tapsiu jų įtėviu ir jas ištekinsiu. Štai kaip viskas prasidėjo.“

Nežinoma, kiek kainavo naujausia didžiulė vestuvių ceremonija, bet Indijoje vestuvės paprastai būna pompastiškos – didžiulėse palapinėse susirenka šimtai ar net tūkstančiai svečių kurie vaišinami daugybe patiekalų ir linksminami muzikantų bei pučiamųjų orkestrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.