Prancūzijos miestelio meras užsimojo gatvę pervadinti „Brexit“ garbei

Prancūzijosc Bokero miestelio meras nusprendė pagerbti iš Europos Sąjungos išstoti ketinančią Jungtinę Karalystę. Julienas Sanchezas ragina vienos gatvės pavadinimą pakeisti į „Rue du Brexit“ („Brexit“ gatvė“) ir taip įamžinti Bendriją supurčiusį britų sprendimą.

J.Sanchezas nori, kad viena Bokero miestelio gatvė būtų pervadinta „Brexit“ garbei.<br>„Twitter“ nuotr.
J.Sanchezas nori, kad viena Bokero miestelio gatvė būtų pervadinta „Brexit“ garbei.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2016, 8:40 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:21 PM

Kraštutinės dešinės partijos „Nacionalinis frontas“ narys ir Bokero miestelio meras J.Sanchezas teigė, kad „Brexit“ pavadinimą gautų gatvė esanti šalia „Rue Robert Schumann“ ir „Avenue Jean Monnet“. R.Schumannas ir J.Monnet yra laikomi ES įkūrėjais.

Partija „Nacionalinis frontas“ siekia, kad Prancūzija taip pat išstotų iš Bendrijos. Pasak 33-ejų J.Sanchezo, jo idėja yra skirta tam, kad „pagerbtų Jungtinės Karalystės gyventojų sprendimą“, priimtą birželio 23 dienos referendume dėl narystės ES, rašo BBC.

Nors Bokeras yra Pietų Prancūzijoje, kur „Nacionalinis frontas“ turi daug rėmėjų, idėja keisti gatvės pavadinimą patiko ne visiems.

23 Bokero savivaldybės tarybos nariai balsavo už gatvės pavadinimo pakeitimą į „Rue de Brexit“. Prieš tokį pasiūlymą pasisakė devyni nariai. Artimiausiu metu galima tikėtis bandymų sustabdyti „Brexit“ gatvės atsiradimą, nes šis pavadinimas, anot kritikų, yra provokacija.

„Mes nesiūlome gatvės pervadinti Kambodžos diktatoriaus Polo Poto arba esesininko Klauso Barbie vardu, – gynėsi J.Sanchezas. – Mes paprasčiausiai nusprendėme pagerbti suverenią tautą ir lyderius, kurie atliko savo pareigą.“

Tiesa, vargu, ar „Brexit“ gatvė Bokere pritrauks daug išstojimą iš ES remiančių britų, mat ji yra viduryje industrinio rajono. Taip pat kritikai išjuokė faktą, kad pati gatvė sudaro puslankį ir niekur neveda, visai kaip dabartinis britų procesas išstoti iš Bendrijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.