Los Andželo chuliganai prikišo nagus prie garsiojo Holivudo ženklo

Los Andželo kalvose esantis

Holivudo ženkle dvi raidės buvo pakeistos ir vietoje „Hollywood“ puikavosi užrašas „Hollyweed“ (angl. weed – marihuana).<br>„Twitter“ nuotr.
Holivudo ženkle dvi raidės buvo pakeistos ir vietoje „Hollywood“ puikavosi užrašas „Hollyweed“ (angl. weed – marihuana).<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2017, 9:21 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:52 PM

Policija nurodė, kad nenustatyti aštrių pojūčių mėgėjai užsikorė ant ženklo ir ištempę brezentą padarė taip, kad dvi užraše esančios raidės „O“ atrodytų kaip „E“.

Kiekviena raidė yra 13,7 metro aukščio, todėl tam reikėjo ne tik drąsos, bet ir tam tikro sportinio pasirengimo.

Ši išdaiga tikriausiai susijusi su lapkritį įvykusiu balsavimu, kai Kalifornijos rinkėjai nubalsavo už marihuanos vartojimo rekreaciniais tikslais legalizavimą.

Policijos atstovas spaudai sakė, kad kaltininką ar kaltininkus gali padėti išaiškinti vaizdo kamerų įrašai. Jis nurodė, kad šis įvyks traktuojamas kaip baudžiamasis žalos padarymas.

Tai ne pirmasis toks incidentas nuo 1923 metų, kai ant kalno šlaito, nuo kurio atsiveria vaizdas į Los Andželą, iškilo Holivudo simboliu tapęs didžiulis užrašas. Tiesa, iš pradžių užrašą, kuris buvo pastatytas reklamuojant vieną nekilnojamojo turto plėtros projektą, sudarė raidės „Hollywoodland“.

Galbūt neatsitiktinai užrašo raidės buvo taip pat pakeistos ir prieš lygiai 41 metus, kai Kalifornijoje įsigaliojo įstatymas, sušvelninęs bausmes už „žolės“ vartojimą.

Paaiškėjo, kad tąsyk tai buvo universiteto menų studento Danny Finegoodo rankų darbas. Vėliau jis kartu su draugais per 1976-ųjų Velykas užrašą „Hollywood“ pakeitė į „Holywood“. 1990 metais jie vėl sugrįžo prie šio ženklo ir protestuodami prieš Persijos įlankos konfliktą ant Holivudo kalvų paliko užrašą „Oil War“ (Naftos karas).

D.Finegoodo prieš keturis dešimtmečius surengta akcija buvo jo meno studijų projektas, kurį jis laikė aplinkosaugos skulptūra, rašo dienraštis „Los Angeles Times“.

Dvi užrašo raides D.Finegoodas kartu su trimis draugais pakeitė panaudoję paklodes ir virves, kurioms išleido 50 JAV dolerių. Dėstytojas už šį darbą jam parašė aukščiausią įvertinimą.

Galbūt D.Finegoodas įkvėpė sekmadienį užrašo raides pakeitusius asmenis, bet jis pats prie to tikrai neprisidėjo – 2007 metais jis mirė sulaukęs 52-ejų.

Tačiau D.Finegoodo akcijos paskatino Los Andželo pareigūnus imtis papildomų saugumo priemonių aplink ženklą – buvo pastatyta tvora, įrengta signalizacija, o galiausiai ir videostebėjimo sistema.

Kol kas neaišku, kaip kažkam pavyko sekmadienį prasmukti pro šias kliūtis, tačiau nėra jokių abejonių, kad D.Finegoodas tikrai būtų patenkintas savo pasekėjų darbu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.