Niujorkas sužavėtas: po 50 metų atidarytos trys naujos metro stotys

Kartais jie yra šiurkštūs ir

Niujorke atidarytos trys naujos metro stotys.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Niujorke atidarytos trys naujos metro stotys.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 2, 2017, 9:06 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:52 PM

„Viskas yra labai gražu, švaru ir šviesu. Ir kol kas niekas nematė žiurkių ant bėgių“, – sakė dermatologas Jay Lermanas.

„Kai jie pradėjo apie tai kalbėti šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, kalbėta apie maždaug 500 mln. JAV dolerių. Dabar jau praėjo 60 metų ir turime 4,4 mlrd. JAV dolerių. Tačiau pagaliau turime“, – apie projekto kainą kalbėjo vienas šalimais gyvenantis niujorkietis.

Šeštadienį Niujorko meras Billas de Blasio ir Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo atidarė tris naujas meto stotis, kurios išplėtė Antrosios aveniu liniją nuo 63-osios iki 96-osios gatvių iki Aukštutinio Istsaido. O sekmadienio popietę išmaniaisiais telefonais apsiginklavę niujorkiečiai užpūdo jas norėdami įvertinti.

„Apie šių stočių atidarymą mes kalbėdavome kaip apie Išganytojo atėjimą, ir nebuvo aišku, kas ateis anksčiau“, – juokavo jau pensininkas advokatas Kenas Kleinas.

O Tyleriu Robbinsui naujosios stotys priminė Paryžių. „Jie puikiai padirbėjo“, – sakė su dešimties mėnesių atžala atvykęs jaunas vyras, anksčiau privengdavęs metro sistemos.

Angelis Avilesas taip pat buvo nustebintas po to, kai metro statybos ne vienerius metus purtė jo namą. „Dabar dundėjimą kels trakiniai. Ir tai bus gerokai malonesnis garsas už dinamito“, – sakė jis.

Beje, minėtą metro liniją ketinama ir toliau tęsti: ji turėtų pasiekti Harlemą. Projektas vertinamas dar 6 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.