Baracko Obamos atsisveikinimo kalbos neatlaikė JAV karys

Per oficialų kadenciją baigiančio JAV prezidento Baracko Obamos atsisveikinimą su ginkluotosiomis pajėgomis buvo galima pamatyti dramatišką vaizdą: uniforma apsirengęs, šautuvą laikęs kariškis nualpo viduryje vyriausiojo vado kalbos.

Karys nualpo viduryje B.Obamos kalbos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Karys nualpo viduryje B.Obamos kalbos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Karys nualpo viduryje B.Obamos kalbos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Karys nualpo viduryje B.Obamos kalbos.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-01-05 19:29, atnaujinta 2017-04-12 17:12

Nuotraukose iš trečiadienį vykusio renginio Arlingtone, Virdžinijoje, matosi, kaip sąmonės netekęs karys guli ant žemės, kol aplinkui jį tvarkingomis eilėmis stovi B.Obamos atsisveikinimo kalbos klausantys kuopos draugai.

Nėra aišku, kodėl karys nualpo, tačiau ginkluotųjų pajėgų nariams dažnai tenka ištisas valandas stovėti nejudant, rašo „Mail Online“ ir „Evening Standard“.

Kalboje B.Obama padėkojo kariškiams už tai, kad jie tarnavo ir aukojosi. Anot išeinančio prezidento, „nebuvo jokios didesnės garbės“, nei būti vyriausiuoju ginkluotųjų pajėgų vadu.

„Apmąstydamas iššūkius, kuriuos perkopėme ir tuos, kurie dar mūsų laukia, tikiu, kad viena svarbiausių užduočių mūsų ginkluotosioms pajėgoms yra palaikyti aukštą pasitikėjimą, kurį į jus deda JAV žmonės“, – karius išgyrė B.Obama.

Kadenciją baigiantis galingiausios pasaulyje šalies lyderis pabrėžė, kad „niekados neturėtume dvejoti ginti savo tautos, bet taip pat neturėtume skubėti kariauti“.

B.Obama dar ragino, kad įvyktų sklandus ginkluotųjų pajėgų valdymo perdavimas būsimajam JAV prezidentui Donaldui Trumpui.

„Privalome užtikrinti, kad keičiantis valdžiai galia būtų perduodama be jokių pertraukų, – sakė B.Obama. – Svarbu, kad darytume viską, kas įmanoma, jog būsimasis prezidentas gautų lygiai tokią pat kokybę patarimų ir tarnybos, kuri buvo suteikta man.“

Aštuonerius metus vyriausiuoju ginkluotųjų pajėgų vadu pradirbusiam B.Obamai buvo įteiktas medalis už išskirtinę tarnybą visuomenei.

Vis dėlto yra nuogąstavimų, kad sausio 20 dieną prezidento postą perimantis D.Trumpas gali netinkamai tvarkytis su nacionalinio saugumo iššūkiais.

Pastarosiomis dienomis D.Trumpas kritikavo JAV žvalgybos bendruomenės išvadą, kad Kremlius kišosi į Amerikos prezidento rinkimus. Respublikonas taip pat tikino, kad Šiaurės Korėjai nepavyks išvystyti branduolinio ginklo bei svarstė, kokią yra Jungtinių Tautų vertė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.