Švedijos karalienė atskleidė paslaptį apie šmėklas rūmuose

Vaiduoklių namais dažnai tampa pilys ir rūmai. Tuo įsitikino Švedijos karalienė Silvia – naujame dokumentiniame filme ji papasakojo, kad senuosiuose Stokholmo Drotningholmo rūmuose vaidenasi.

Karalienė Silvia tikina, kad vaiduoklių buvimą Drotningholmo rūmuose geriausiai galima pajusti tada, kai sutemsta.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Karalienė Silvia tikina, kad vaiduoklių buvimą Drotningholmo rūmuose geriausiai galima pajusti tada, kai sutemsta.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Jan 5, 2017, 11:17 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:27 PM

Įspūdžiais apie vaiduoklius karališkojoje rezidencijoje, kur gyvena Švedijos monarchų šeima, karalienė Silvia dalijosi su naujo dokumentinio filmo kūrėjais.

Šią juostą per nacionalinę televiziją SVT švedai išvys jau šįvakar.

„Čia gyvena mažų bičiulių – vaiduoklių. Jie visi labai draugiški, tačiau kartais jauti, kad nesi visiškai viena“, – apie Drotningholmo rūmus pasakojo Švedijos karalienė Silvia.

Monarchė su šmėklų draugija per daug dešimtmečių jau spėjo apsiprasti. Šmėklos moters ir jos šeimos narių esą visai negąsdina.

„Ateikite, pajuskite tai patys, pasivaikščiokite čia, kai sutemsta. Tai tikrai įdomu, bet visiškai nebaisu“, – dokumentinio filmo kūrėjams siūlė karalienė Silvia.

Beje, vaiduoklių paieškoti gali ir visi smalsuoliai: Drotningholmo rūmai atviri lankytojams ištisus metus. Tiesa, negalima patekti į pietinį pastato sparną, kur gyvena karališkoji šeima.

Drotningholmo rūmai, įtraukti į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą, buvo pastatyti XVII amžiaus pradžioje Stokholmo Loveno saloje.

Šie rūmai yra nuolatinė 70-mečio karaliaus Carlo XVI Gustafo ir 73 metų karalienės Silvios rezidencija. Prieš 40 metų ištekėjusi Silvia yra ilgiausiai karališkąsias pareigas atliekanti Švedijos karalienė.

Karaliaus Carlo XVI Gustafo sesuo princesė Christina patvirtina karalienės pasakojimą apie Drotningholmo rūmų šmėklas.

„Šiuose namuose labai daug energijos.

Būtų keista, jei ji nepasireikštų kokia nors forma, – sakė Švedijos karališkosios šeimos narė. – Kalbama, kad visuose senuose namuose yra vaiduoklių. Juk juose daug amžių gyveno žmonės. Jų energija išlieka.“

Tai ne pirmas kartas, kai švedai kalba apie karališkosios rezidencijos vaiduoklius.

2010 m. publikuotame straipsnyje dienraštis „Aftonbladet“ rašė apie dvi karališkosios šeimos pastebėtas šmėklas – pilkąjį vyrą ir baltąją damą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.