Kunigas kontrabandininkas netikėtu būdu bandė įsivežti auksą į Indiją

Iš Šveicarijos į Indiją skridęs kunigas pateko į bėdą. Mat paaiškėjo, kad muitų išvengti norėjęs dvasininkas tris aukso luitus įpakavo kaip šokoladinius saldainius ir paslėpė juos tarp kitų gardumynų savo lagamine.

Į Indiją skridęs kunigas įpakavo aukso luitus kaip šokoladukus, nes norėjo išvengti muitininkų.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Į Indiją skridęs kunigas įpakavo aukso luitus kaip šokoladukus, nes norėjo išvengti muitininkų.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2017, 3:25 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 9:42 AM

Kočio mieste, Keralos valstijoje, esančiame oro uoste nusileidęs 59 metų katalikų kunigas buvo sustabdytas muitininkų vos tik praėjęs pro vartus, skirtus tiems žmonėms, kurie neturi, ką deklaruoti, rašo „The Local“.

Paaiškėjo, kad muitininkams į akį krito įtartinas kunigo elgesys. Atidarius šventiko lagaminą buvo aptikti trys 100 gramų aukso luitai, kurie buvo įvynioti į šokoladinių saldainių pakuotes.

„Tai buvo bandymas išvengti privalomo 10 proc. muitų mokesčio“, – pareiškė oro uosto muitininkai.

Tačiau kunigo žvilganti kontrabanda buvo pakankamai maža ir jam pavyko išvengti kalėjimo. Vietoje to, jam teks sumokėti 1,2 tūkst. Šveicarijos frankų (1,1 tūkst. eurų) baudą, kuri yra lygi dešimtadaliui aukso luitų vertės.

Kunigas dirbo Šveicarijos Liucernos kantone esančioje parapijoje ir į Indiją skrido atostogauti.

Po šio įvykio Indijos teisėsauga pradėjo tyrimą išaiškinti, ar šventikas turi kokių nors ryšių su aukso kontrabandininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.