JAV besilankančios Theresos May vardą Baltieji rūmai užrašė neteisingai

Dažnai skelbiama, kad JAV ir Jungtinė Karalystė turi „ypatingus santykius“. Tačiau Amerikoje besilankančios Jungtinės Karalystės premjerės Theresos May vardą Baltieji rūmai vis tiek sugebėjo užrašyti klaidingai.

Th.May penktadienį susitinka su D.Trumpu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Th.May penktadienį susitinka su D.Trumpu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2017, 1:44 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:19 AM

Darbotvarkėje apie Th.May susitikimą su JAV prezidentu Donaldu Trumpu Baltieji rūmai premjerės vardą užrašė praleidę raidę „h“: dokumente buvo užrašyta „Teresa“, o ne „Theresa“.

Tiesa, Baltieji rūmai vėliau klaidą ištaisė. Klaida darbotvarkėje greičiausiai įsivėlė dėl to, kad Amerikoje vardas „Theresa“ nėra populiarus ir dėl jo rašybos gali kilti klausimų.

Be to, Baltųjų rūmų darbuotojai rašydami Th.May vardą galimai kaip pavyzdį prisiminė Šv. Teresos iš Kalkutos – dar žinomos kaip Motina Teresė – vardą, kuris rašomas be „h“ po „t“.

Penktadienį Th.May bus pirmoji užsienio šalies lyderė, kuri aplankys D.Trumpą Baltuosiuose rūmuose. Ji viliasi, kad pavyks atnaujinti ryšius tarp Jungtinės Karalystės ir JAV.

Abu lyderiai dviese apie valandą šnekėsis Ovaliajame kabinete, į kurį D.Trumpas sugrąžino buvusio Jungtinės Karalystės premjero Winstono Churchillio biustą. Jį iš kabineto buvo pašalinęs buvęs JAV prezidentas Barackas Obama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?