Indijos didvyris: 60 metų savanoris, gesinti gaisrų lekiantis su taksi

60 metų indas gavo garbingą apdovanojimą už tai, kad nekreipdamas dėmesio į pavojų jau keturis dešimtmečius iš liepsnų gelbėja žmones. Bipinas Ganatra – savanoris ugniagesys, kuris kiaurą parą žiūri televizorių ir sužinojęs apie gaisrą ten važiuoja su taksi.

60 metų B.Ganatra gavo ketvirtą aukščiausią civilinį apdovanojimą už narsą gesinant gaisrus ir gelbėjant žmones.<br>„Twitter“ nuotr.
60 metų B.Ganatra gavo ketvirtą aukščiausią civilinį apdovanojimą už narsą gesinant gaisrus ir gelbėjant žmones.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-28 08:57, atnaujinta 2017-04-11 07:36

Iš Kalkutos kilusiam B.Ganatrai buvo suteiktas ketvirtas aukščiausias civilinis apdovanojimas, vadinamas „Padma šri“. Jį indas, pramintas „gaisrų gaudytoju“, gavo už tai, kad „gelbėja žmones, vos tik kyla gaisras ir dažnai rizikuoja savo gyvybe“.

Per 40 metų B.Ganatra dalyvavo daugiau nei šimto gaisrų gesinime. Anot savanorio ugniagesio, viskas, ko jis nori tėra „tęsti savo darbą“ ir padėti žmonėms Kalkutoje, rašo BBC.

B.Ganatra apie kylančius gaisrus sužino visą dieną ir naktį žiūrėdamas televizorių. Kiekvieną kartą, kai jis išgirsta apie gaisrą, apie nelaimę praneša ugniagesių brigadai, o pats sėda į taksi ir skuodžia link liepsnų.

„Aš esu paprastas žmogus ir esu visiškai priblokštas žiniasklaidos dėmesio, – kalbėjo B.Ganatra. – Nenoriu, kad tai taptų didele žinia, aš tik noriu tęsti savo darbą. Nuogąstauju, kad man gali nepavykti pateisinti apdovanojimo iškeltų lūkesčių – tai labai didelė atsakomybė.“

Kalkutoje 2015 metais kilo daugiau nei 1,6 tūkst. gaisrų: per juos žuvo 143 žmonės, dar 974 buvo sužeisti. Šiame mieste yra kiek daugiau nei 1,2 tūkst. ugniagesių ir jie nespėja kovoti su gaisrais.

Todėl tokių žmonių, kaip B.Ganatros pagalba ugniagesiams yra išsigelbėjimas. Vieną dieną B.Ganatrai yra tekę vykti gesinti net tris gaisrus.

Šią savaitę B.Ganatra į vieną degantį sandėlį pateko per pastato lubas ir padėjo iš ten išgabenti plastmasės gaminius.

„Jis yra labai gyvybingas ir drąsus vyras, – B.Ganatrą gyrė vienas vyresnysis Kalkutos ugniagesys. – Nors jis nėra oficialiai apmokytas, kaip kovoti su liepsnomis, jis dirba labai gerai. Jis mūsų ugniagesiams yra kaip gidas ir naudojasi mūsų įranga. Dabar jis dirba beveik kaip profesionalas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.