Aštrialiežuvis Rodrigo Duterte viešai išplūdo savo sūnų

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte reikalus ir toliau sprendžia liežuviu. Dabar tvirto kumščio nevengiantis lyderis nusprendė viešai išplūsti savo suaugusį sūnų, nes jis nebendravo su tėvu.

R.Duterte kalboje užsipuolė sūnų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
R.Duterte kalboje užsipuolė sūnų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

Feb 8, 2017, 9:54 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 12:53 PM

Prezidento šeimą saugoję sargybiniai pranešė, kad 29 metų Sebastianas Duterte nuo praėjusios savaitės yra nepasiekiamas.

Sudėtingi R.Duterte ir jo sūnaus santykiai Filipinuose nėra paslaptis, tačiau gyventojus nustebino prezidento noras jį užsipulti, viešai pasakoti apie jo nepavykusius santykius ir asmeninį gyvenimą

„Mano jauniausiasis sūnus yra tikras niekšas. Jis nebesugrįžta į savo namus“, – praėjusią savaitę aiškino prezidentas.

Be to, jis palygino S.Duterte su vyresniais savo vaikais Sara ir Paolo, turinčiais svarbius postus Davao savivaldybėje, kuriai anksčiau vadovavo dabartinis šalies lyderis: „Niekada neturėjau problemų su kitais savo vaikais, kurie daro tik gera.“

Dingusiu paskelbtas Sebastianas suskubo atsakyti tėvui. Savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje jis pranešė, kad jam viskas gerai.

„Labas rytas, tėti. Nesinervink – aš tiesiog nuo vasario pradžios esu apsistojęs kitame name“, – rašė S.Duterte.

Atviri pareiškimai ir arši kova su nusikalstamumu išpopuliarino R.Duterte tarp filipiniečių. Tačiau prezidentas užsienyje vertinamas prieštaringai, nes viešai įžeidinėjo popiežių Pranciškų, JAV prezidentus Baracką Obamą bei Donaldą Trumpą ir kitus užsienio lyderius.

Kai kuriems filipiniečiams pasirodė keista, kad prezidentas savo šeimos asmeninius reikalus nusprendė aiškintis viešai.

„Atrodo, kad sūnus tyčia nusprendė trumpam pabėgti nuo savo pamišusio tėvo.

Jei apie mano asmeninį gyvenimą kas nors pasakotų viešai, aš būčiau pasielgusi taip pat“, – teigė filipinietė Jiselle Maliano.

Kitiems pasirodė keista, kad R.Duterte bendraudamas su vaikais ėmė taikyti tą pačią taktiką kaip ir su nusikaltėliais: „Korumpuotus politikus ir narkotikų prekeivius viešai gėdinti yra vienas dalykas, bet šeimos nariai – visai kas kita.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.