Baracko Obamos atostogos papiktino amerikiečius

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama galėjo pasirinkti atostogas bet kur, tačiau nutarė vykti į serui Richardui Bransonui priklausančią Nekerio salą. Ji laikoma geriausiu verslininko reklamos įrankiu.

R.Bransonas (kairėje) pasidalijo visa šūsnimi nuotraukų su B.Obama.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
R.Bransonas (kairėje) pasidalijo visa šūsnimi nuotraukų su B.Obama.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „The Daily Mail“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Feb 10, 2017, 1:40 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:10 AM

Palikęs Baltuosius rūmus kadenciją baigęs JAV prezidentas B.Obama pažadėjo žmonai Michelle geras atostogas. Bet buvusios pirmosios poros poilsis privertė daugybę amerikiečių suglumti.

Obamų šeima kurį laiką praleido atostogaudama su britų milijardieriumi R.Bransonu jo privačioje saloje Karibų jūroje.

Nekerio sala garsėja ne tik pašėlusiais garsenybių – tokių kaip supermanekenė Kate Moss ar dainininkė Mariah Carrey – vakarėliais, bet ir yra laikoma ypatingu R.Bransono viešųjų ryšių ginklu.

Todėl šiomis dienomis kai kurie amerikiečiai ne tiktai kalba, kad B.Obamos kadrai iš ekstremalių vandens sporto pramogų yra neskoningi, bet ir jaučiasi nusivylę. Mat buvęs lyderis pateko į gretas asmeninių R.Bransono svečių, kurie už pramogas saloje sumoka viešumu ir reklamuoja verslininką.

„R.Bransonas visuomet turi strategiškai gerų būdų, kaip vykdyti viešuosius ryšius.

Tai yra reklama, kurios negali nusipirkti vien pinigais, bet kuri gali atnešti milijonus, – apie verslininko saloje atostogaujančio buvusio lyderio nuotraukas svarstė šios srities ekspertas Markas Borkowskis. – B.Obama įkūnija pokyčius, modernumą, orumą ir stilių, o tai sutampa su bendrovės „Virgin“ vertybėmis.

Įdomu ne tik šios atostogos, bet ir tai, ką B.Obama ir R.Bransonas darys toliau.“

Apie 66-erių R.Bransono pomėgį reklamuotis jau kuriamos legendos, bet Obamų šeima niekada nebuvo siejama su pigiu viešumu ar prieštaringai vertinamomis pramogomis.

O Nekerio salos istorija būtent tokiomis linksmybėmis ir pasižymi. 2015-aisiais pasirodžiusioje dokumentinėje laidoje apie salą R.Bransonas gyrėsi, kaip jo „išvaizdūs darbuotojai dažnai atsiduria lovoje su salos svečiais“.

„Vadybininkų komanda bandė tokius dalykus darbuotojams uždrausti, bet iš to neišėjo nieko gera. Matyt, sala kitaip neegzistuotų“, – juokėsi R.Bransonas.

Pasižymėjo ir Nekerio salos finansų vadovė Milly. Ji gyrėsi, jog leidžia svečiams valgyti sušius nuo jos nuogo juosmens: „Man patinka būti finansininke, o tada po darbo atsigulti ant stalo ir leisti svečiams siurbti nuo mano pilvo sojų padažą. Kokia dar finansininkė galėtų tai daryti?“

Nuo 2013-ųjų čia gyvenantis R.Bransonas bičiulius ir svarbius žmones į salą veža nemokamai.

Tačiau kiti, kurie nori pailsėti Karibų jūros bangų apsuptyje, už naktį turėtų pakloti apie 47 tūkst. eurų.

Tad nenuostabu, kad čia atvyksta oligarchai ir stambiausi verslo magnatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.