Lenkai juokiasi: į policiją kreipėsi dėl to, kad sugėrovas sukčiavo pilstant degtinę

Lenkijos policija prieš keletą dienų gavo vieną absurdiškiausių skundų šalies teisėsaugos istorijoje.

M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas, specialiai lrytas.lt, Varšuva (Lenkija)

Feb 21, 2017, 5:26 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 3:12 PM

Nemokamu aliarmo telefono numeriu į policiją paskambinęs 26 metų Wojciechas Grochowiczius paprašė skubiai atvykti policininkus dėl nusikalstamo sukčiavimo atvejo. Įsiaudrinęs jaunuolis skundėsi, jog su vien iš matymo pažįstamu vyriškiu susimetė po lygiai degtinės buteliui, o šis ją pradarius ėmė gėrimą pilstyti ne po lygiai.

Sugėrovas esą sau į stikliuką pila degtinės daugiau nei kad W.Grochowicziui ir ignoruoja raginimus liautis sukčiauti. Policijos skyriaus budintis siekė įtikinti skambinusį vyriškį, jog dėl tokių sukčiavimo atvejų į policiją nesikreipiama, tačiau W.Grochowiczius be perstojo skambino ir įsakmiai reikalavo teisėsaugininkus atvykti.

Į įvykio vietą nuvažiavusių trijų policininkų ekipažo jaunuolis paprašė suimti degtinę ne po lygiai pilsčiusį sugėrovą ir išreikalauti iš jo atlyginti padarytą žalą. Policininkai šį prašymą atsisakė vykdyti, bet išrašė 500 zlotų baudą W.Grochowicziui už nemotyvuotą teisėsaugininkų iškvietimą.

Nubaustasis tokiu įvykiu posūkiu nebuvo patenkintas ir po kiek laiko vėl paskambino į policiją, bei pasiskundė, jog sugėrovas toliau jį apgaudinėja. Pakartotinai nuvykę patruliai jaunuoliui išrašė 1000 zl baudą ir perspėjo, jog jei šis dar kartą juos trukdys, bus suimtas ir patrauktas teisminėn atsakomybėn.

W.Grochowiczius pareiškė, jog visiškai prarado pasitikėjimą teisėsaugininkais, bet baudas kitą dieną sumokėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.