Turtuolių varžybos: už tobulą pasipiršimą negaili net milijonų

Daugeliui vyrų pasipiršimas mylimai moteriai – viena svarbiausių akimirkų gyvenime. Tačiau turtuoliams tai ne vien romantika, bet ir galimybė pasivaržyti tarpusavyje, kuris sugebės įpirkti labiausiai pribloškiantį ir prabangiausią pasipiršimą.

Kinijoje paplito mada poroms fotografuotis po vandeniu.
Kinijoje paplito mada poroms fotografuotis po vandeniu.
Pasiturintys vyrai nepagaili daugiatūkstantinių sumų, kad pasamdytų organizatorius, galinčius iki mažiausių smulkmenų suplanuoti įspūdingą pasipiršimą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Pasiturintys vyrai nepagaili daugiatūkstantinių sumų, kad pasamdytų organizatorius, galinčius iki mažiausių smulkmenų suplanuoti įspūdingą pasipiršimą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Pasiturintys vyrai nepagaili daugiatūkstantinių sumų, kad pasamdytų organizatorius, galinčius iki mažiausių smulkmenų suplanuoti įspūdingą pasipiršimą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Pasiturintys vyrai nepagaili daugiatūkstantinių sumų, kad pasamdytų organizatorius, galinčius iki mažiausių smulkmenų suplanuoti įspūdingą pasipiršimą.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

BBC ir „Lietuvos rytas“ inf.

Feb 21, 2017, 4:45 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 3:22 PM

Šv.Valentino diena, kurią prieš kelias savaites šventė pasaulis, dažnai pažeria naujų sužadėtuvių. Tačiau jų organizavimas – ypatingas darbas, kurį kai kurie linkę patikėti kitiems.

Tad nors pasipiršimų organizavimo rinka kol kas nauja, ji vis labiau plečiasi.

Vis daugiau vyrų samdo ištisas komandas žmonių, kurie iki menkiausių smulkmenų suplanuoja kuo įspūdingesnį reginį, kuriame išgirstamas išsvajotas mylimosios „taip“.

Šios piršlybų organizavimo komandos padeda sutaupyti laiko ir leidžia kaip lygiaverčiam rungtyniauti su draugais ir kolegomis, kurie jau ištarė lemtingą klausimą įspūdingomis aplinkybėmis. O vienos JAV įmonės viceprezidentas Andrew Smithas lenktyniauja net su savo broliais – jų amerikietis turi net keturis.

„Iš visų brolių aš susižadėjau paskutinis, – sakė A.Smithas, pasipiršti išleidęs 4 tūkst. JAV dolerių (3,8 tūkst. eurų) ir pasamdęs 25 žmonių komandą, įskaitant choreografą ir kompozitorių. – Akimirksniu sutikčiau visa tai pakartoti: 100 procentų buvo verta tai padaryti.“

Vengia organizavimo streso

Verslininkas A.Smithas savo merginai Amandai pasipiršo istoriniame Londono teatre: jie buvo vieninteliai žmonės, stebintys, kaip aktoriai rengiasi vaidinimui „Romeo ir Džuljeta“.

A.Smithas akimirkai atsiprašė, o sugrįžęs į salę – skambant styginiams instrumentams ir dainuojant chorui – pasipiršo savo merginai: „Aš nesitikėjau sutikti tokio žmogaus kaip tu. Tu mane myli besąlygiškai – be šios meilės negaliu įsivaizduoti savo gyvenimo. Ar tekėsi už manęs?“

Amanda kaipmat atsakė „taip“, o tuomet apimta euforijos puolė skaityti meilės raštelių, kuriais buvo apklijuota visa Londono teatro siena. Organizatoriai pasistengė iš peties.

Pasipiršimus organizuojančią įmonę „The Heart Bandits“ Los Andžele 2010 metais kartu su savo vyru Marvinu įkūrusi Michele Velazquez tikino, kad piršlybų paslaugų rinka iš tiesų auga.

„Gauname laiškų iš žmonių visame pasaulyje.

Jie prašo patarimų, kaip pradėti panašios įmonės veiklą“, – sakė M.Velazquez.

Įmantriausias pasipiršimas, kurį jai teko organizuoti, kainavo 52 tūkst. dolerių (49 tūkst. eurų).

Viskas vyko Niujorke sode ant stogo: čia stilizuota monograma buvo išpuoštas baseino dugnas, aplinkui stovėjo beveik trijų metrų aukščio orchidėjos ir grojo muzikantai.

„Dievinu tai, kad galiu numalšinti stresą klientui ir užtikrinti, jog jis suspindės tą akimirką, kai bus jautrus ir visiškai pažeidžiamas“, – aiškino M.Velazquez.

Išpildo savo fantazijas

Iš Anglijos kilęs tinklalapių dizaineris Anthony Williamsas nepagailėjo 5 tūkst. svarų (5,9 tūkst. eurų), kad išpildytų savo svajonę nustebinti tuometę merginą – dabar jau žmoną – Dembi.

A.Williamsui pasipiršimo organizatoriai pasiūlė, kad romantiškiausia būtų pasipiršti ne viešumoje, o mažoje kino salėje, kurioje jie būtų tik dviese.

Esą staigmena būtų, kai pradėtų iš visur lįsti muzikantai ir dainininkai.

Tad pora papietavo prabangiame Londone viešbutyje, o restorano darbuotojai tarsi netyčia pakvietė juos abu peržiūrėti naujo filmo kino teatre.

Užgesus šviesoms ekrane pasirodė A.Williamsas ir tarė: „Tai akimirka, dėl kurios meldžiausi visą savo gyvenimą, – kad sutikčiau ypatingą žmogų, su kuriuo galėčiau praleisti visą likusį laiką Žemėje.“

Kino juostoje A.Williamsas rodė užrašus su visomis priežastimis, kodėl jis myli Dembi, o tada į salę įžengė muzikantai bei dainininkai, o jis parklupo ant vieno kelio ir pasipiršo.

„Labai jausminga gyvai matyti tai, ko laukei“, – džiūgavo A.Williamsas.

Taupo klientų laiką

Londone pasipiršimo organizavimu užsiimančios įmonės „The One Romance“ įkūrėjos Tiffany Wright ir jos sesuo Amanda Brown džiaugiasi, kad gali padėti klientams sutaupyti laiko.

„Dauguma mūsų klientų darbe labai užsiėmę ir neturi daug laisvo laiko, – sakė T.Wright. – Jie sugalvoja romantiškų idėjų, bet neturi laiko jų įgyvendinti.“

Anot T.Wright, suplanuoti pasipiršimą kainuoja mažiausiai 1 tūkst. svarų (1,2 tūkst. eurų), bet vienas klientas nepagailėjo net 500 tūkst. svarų (588 tūkst. eurų), kad pasamdytų 700 dainininkų.

Tačiau T.Wright tikino, kad būsimus jaunikius ji vis dėlto verčia darbuotis iš peties: „Jiems reikia užpildyti ilgą anketą, kurioje yra įvairių klausimų, pavyzdžiui, kur buvo pirmasis jų pasimatymas, kada jie pirmą kartą pasakė „myliu“.“

Tiesa, verslininkė pripažino – norą aršiai konkuruoti dėl pasipiršimo įplieskia ne tik romantika, bet ir paprastesni tikslai – pavyzdžiui, pasipuikuoti socialiniuose tinkluose prieš visus pažįstamus.

Vedybų rinka auga kaip ant mielių

Vedybų rinka JAV verta net 72 mlrd. dolerių (67,8 mlrd. eurų), tačiau tai toli gražu nėra vienintelė vakarietiška šalis, kurioje gyvuoja vestuvių ir sužadėtuvių manija.

Pavyzdžiui, Prancūzijos sostinėje Paryžiuje pasipiršimų organizavimo įmonės „AposteSurprise“ vadovas Nicolas Garreau giriasi kuriantis „romantikos burbulą“ ir džiaugiasi galėdamas iš jo pasipelnyti. N.Garreau nuo 2006 metų padėjo suorganizuoti 1,6 tūkst. pasipiršimų ir siūlo 30 romantiškų scenarijų. Pigiausias kainuoja 290 eurų.

Populiariausias jo siūlomas scenarijus yra beveik 2 tūkst. eurų atsieinantis kompleksas: pasivažinėjimas Pelenės karieta, pasivaikščiojimas po Paryžių ir vakarienė laive. O už beveik 20 tūkst. eurų siūlomi prabangūs pietūs, kai padangėse širdį raižo 4 lėktuvai.

Tiesa, vedybų rinka klesti ne tik Vakaruose, bet ir Kinijoje, kur poros varžosi, kas sugebės padaryti labiausiai įsimintiną fotosesiją. Šioje šalyje itin išpopuliarėjo fotosesijos po vandeniu, mat ten galima sukurti iš tiesų įspūdingų pozų.

Tačiau poros fotografuojasi ne vestuvių dieną, o gerokai anksčiau, nes reikiamą dieną šalyje, kurioje gyvena 1,3 mlrd. žmonių, o vestuvių – apstu, rasti laisvą fotografą sudėtinga.

Įmonė „Mr.Wedding“ povandenines fotosesijas rengia pusketvirto metro gylio šalto vandens baseine (nuotr.). Net kelias valandas užtrunka porą aprengti, sušukuoti ir padažyti, o fotosesiją nuolat stebi gelbėtojas. Jaunosioms patariama dėvėti vestuvines sukneles su ilgu šleifu, kad nuotraukose atrodytų dar įspūdingiau. Keliolika povandeninių nuotraukų kainuoja daugiau nei kelis šimtus eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.