Vokiečius skaldo kova dėl dešrelių: įsitraukė vegetarai ir pensininkai

Vieno Vokietijos miesto taryba lieja tulžį dėl vegetarų gatvės festivalio. Mat jame neplanuojama siūlyti paragauti tradicinių mėsiškų patiekalų, įskaitant vokiškų dešrelių. Nuomonę šiuo klausimu turi visi, įskaitant vietinius pensininkus, rašo BBC.

Taryba ragina vegetarų festivalio organizatorius leisti pardavėjams kepti tradiciškas vokiškas dešras.<br>AP nuotr.
Taryba ragina vegetarų festivalio organizatorius leisti pardavėjams kepti tradiciškas vokiškas dešras.<br>AP nuotr.
Taryba ragina vegetarų festivalio organizatorius leisti pardavėjams kepti tradiciškas vokiškas dešras.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Taryba ragina vegetarų festivalio organizatorius leisti pardavėjams kepti tradiciškas vokiškas dešras.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2017, 3:44 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 11:56 AM

Heseno žemėje esančio Keselio miesto taryba ragina vegetarų festivalio organizatorius atsisakyti savo sveikuoliškų sumanymų ir leisti stenduose maisto pardavėjams kepti tradiciškas vokiškas dešreles.

Vegetarų gatvės festivalį rengia aplinkosaugos grupė „UmweltHaus“, kad pažymėtų balandžio 23 dieną vyksiančią Žemės dieną.

Per susirinkimą pirmadienį Keselio tarybos nariai nutarė paprašyti „UmweltHaus“ per festivalį leisti pardavinėti vietinių ūkininkų užaugintą ekologišką mėsą.

Tarybos nariai dešrelių draudimą pateikė kaip įžeidimą Keselio tapatybei. Tiesa, šiame mieste dabar vyksta mero rinkimų kampanija, todėl kai kurie mano, kad ši diskusija turi daugiau bendro su politikavimu nei meile dešroms.

„Tai yra klausimas, kuris žmonėms yra labai svarbus, todėl negalime nekreipti į jį dėmesio“, – aiškino Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) kandidatas į mero postą Dominique'as Kalbas, anot kurio, dešrelės buvo neatsiejama gatvės festivalių dalis.

Tarybos susirinkime partijos „Žalieji“ nariai susilaikė nuo balsavimo šiuo klausimu, o jų kandidatė į merus Eva Koch užsiminė, kad visiems nereikėtų taip jaudintis dėl dešrelių.

Aplinkosaugos grupė „UmweltHaus“ pareiškė, kad festivalyje nebeliko vietos naujiems stendams ir pabrėžė, kad mėsos gamybos pramonė sunaudoja daugybę išteklių ir dėl to nedera prie Žemės dienos šventimo.

Nors dalis Keselio gyventojų nebijo vegetariškų patiekalų, vietiniai pensininkai nedžiūgavo: dalis jų pareiškė, kad į festivalį neis, jei jame nebus dešrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.