10 vaikų turinti šeima bėgo į Sibirą, kad išvengtų vokiško lytinio švietimo

Viena rusų šeima pasiryžo pabėgti į Sibirą, kad apsaugotų savo 10 vaikų nuo vokiško lytinio švietimo. Tiesa, į gūdų Rusijos kaimą ūkininkauti išsikėlusi šeima ten ilgai neužsibuvo ir greitai sugrįžo atgal į Vokietiją.

Martensai atsikraustė į Sibirą, tačiau čia išbuvo vos du mėnesius.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Martensai atsikraustė į Sibirą, tačiau čia išbuvo vos du mėnesius.<br>„123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-01 05:55, atnaujinta 2017-04-08 20:41

Eugenas ir Luiza Martensai, kartu su visomis savo atžalomis, persikėlė į Kyštovkos kaimą, Rusijos Novosibirsko apskrityje, gruodžio 18 dieną, rašo „The Moscow Times“.

Ūkininkais tapti pasiryžusią šeimą Rusijos žiniasklaida praminė „sekso pabėgėliais“. Mat konservatyvi baptistų šeima į Rusiją persikėlė netrukus po to, kai jų vaikų mokykloje prasidėjo lytinio švietimo pamokos.

Anot Martensų, Vokietijos lytinio švietimo programa prieštaravo jų religiniams įsitikinimams. Be to, šeima bijojo teisinių ginčų dėl savo požiūrio į lytinį švietimą.

E.Martensas anksčiau yra įsitraukęs į konfliktą su Vokietijos valdžia dėl to, kad leido savo dukrai neiti į lytinio švietimo pamokas.

„Man, suaugusiam vyrui, gėda leistis į kalbas apie tai, ko jie mokė, – gruodį aiškino E.Martensas. – Ten buvo mokoma vadinamosios lyčių ideologijos, kai jie pasako vaikui, kad jis gali pasirinkti, kas jis yra: vyras, moteris ar kažkas kitas.“

Kai E.Martensas atsisakė sumokėti baudą už tai, kad jo dukra praleido privalomas pamokas, vyras buvo vienai nakčiai pasodintas į kalėjimą. Šis incidentas Vokietijoje sukėlė didžiulį skandalą, kurį akylai stebėjo ir Rusijos valstybinė žiniasklaida.

Eugenas ir Luiza Martensai abu gimė Sibire, tačiau užaugo Vokietijoje. Todėl jų sprendimas persikraustyti į šią Rusijos dalį nėra toks stebinantis, kaip pasirodytų iš pirmo žvilgsnio.

Atvykę į Novosibirską Martensai užsimojo gauti Rusijos pilietybę ir tikino, kad jie nebijo atšiaurių žiemų, kai temperatūra gali nukristi iki 40 laipsnių šalčio.

Praėjusią savaitę E.Martensas grįžo į Vokietiją, kad organizuotų šeimos daiktų perkraustymą į Rusiją. Tačiau netrukus visa šeima iš Novosibirsko dėl nežinomų priežasčių parskrido atgal į Vokietiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.