Kodėl iš Kanados miestelio čiaupų ėmė bėgti rožinis vanduo?

Mažo Kanados miestelio gyventojai greičiausiai pamanė, kad sapnuoja, kai atsukę čiaupą pamatė iš jo bėgantį rožinį vandenį. Dėl šio įvykio miestelio savivaldybei teko pulti atsiprašinėti, rašo BBC.

Onovėjaus miestelio gyventojai apstulbo pamatę rožinį vandenį.<br>„Twitter“ nuotr.
Onovėjaus miestelio gyventojai apstulbo pamatę rožinį vandenį.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2017, 2:39 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 1:43 AM

Albertos provincijoje esančio tūkstantinio Onovėjaus miestelio gyventojai dėl rožinio vandens pasiskundė rotušei. Tiesa, labiausiai buvo skųstasi ne dėl rožinio vandens, o todėl, kad niekas neskubėjo pranešti, kodėl vanduo buvo tokios spalvos.

Miestelio meras Dale'as Krasnow pareiškė, kad pakitusi spalva nekelia pavojaus sveikatai. Tačiau politikas pripažino, kad savivaldybei buvo kur tobulėti – žinios apie įvykį galėjo būti paskleistos geriau ir greičiau.

Anot mero, rožinę vandens spalvą sukėlė dažnas vandens valymo chemikalas kalio permanganatas. Jis pateko į vandens rezervuarą, kai netinkamai suveikė vienas vožtuvas.

„Rezervuaras buvo ištuštintas, tačiau dalis chemikalo vis tiek pateko į vandens paskirstymo sistemą, – aiškino D.Krasnow. – Nors iš čiaupo tekantis rožinis vanduo kelia nerimą, kalio permanganatas yra naudojamas įprastame vandens valymo procese. Gyventojams tai nekelia pavojaus.“

Tiesa, anot Pasaulio sveikatos organizacijos, šis chemikalas gali dirginti odą. Laimei, Onovėjuje niekas nenukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.