Kaip karalius gyvenantis narkotikų baronas nerimsta: skundžiasi dėl visko

Kvaišalų kartelio vadas Joaquinas Guzmanas-El Chapo Meksikos kalėjimuose gyveno kaip karalius, o pakliuvęs į JAV sulaikymo įstaigą ėmė skųstis nežmoniškomis gyvenimo sąlygomis.

J.Guzmanas-El Chapo jaučiasi vienišas, nuolatos sušalęs ir nuobodžiauja.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
J.Guzmanas-El Chapo jaučiasi vienišas, nuolatos sušalęs ir nuobodžiauja.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Der Spiegel“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Mar 16, 2017, 8:07 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:06 PM

Meksikos nusikalstamo pasaulio karalius 59 metų J.Guzmanas dienas leidžia įkalintas Niujorke, tačiau yra nepatenkintas čia jam sudarytomis sąlygomis.

JAV teisėsaugai sausio mėnesį išduotas nusikaltėlis skundžiasi esąs nuolatos sušalęs, patiriantis sveikatos sutrikimų dėl nuobodulio ir vienatvės.

„Nenuspėjamai veikianti patalpų kondicionavimo sistema ir drabužių trūkumas kalti dėl to, kad El Chapo nuolatos būna sustiręs. O nuolatiniai kalinio prašymai padidinti temperatūrą jo vienutėje esą nepasiekė nė vieno prižiūrėtojo ausų.

Bent jau taip tikina vyro advokatai, kurie kreipėsi į teismą prašydami leisti jų klientui susisiekti telefonu arba pasimatyti gyvai su savo žmona Emma Coronel ir suteikti galimybę bendrauti su kitais kaliniais.

Teigiama, kad J.Guzmanas net negali priimti laiškų, kuriuos jam siunčia žmona.

Jis taip pat neturi galimybės skaityti knygų ir žurnalų.

Vienintelės jo kasdienės pramogos – valanda minant treniruoklį bei radijo klausymasis.

„Jis niekada neišeina į lauką, o vienintelė galimybė išvysti dienos šviesą yra pro mažą langelį, kuris įrengtas koridoriuje pakeliui į fizinių treniruočių kamerą arba į susitikimą su advokatais“, – tikinama teisininkų pareiškime.

Tačiau prokurorai nerimauja, kad įgyvendinę tokius El Chapo advokatų prašymus jie sudarytų sąlygas narkotikų baronui pabėgti dar kartą, – juk meksikiečiai regėjo ne vieną įspūdingą vyro išsilaisvinimą iš šalies kalėjimų.

Manhatane esančiame sulaikymo centre J.Guzmanas laikomas nuo sausio 19-osios, kai čia buvo atskraidintas iš Meksikos.

Nusikaltėlis gyvena vienutėje, atskirtoje nuo kitų sulaikytųjų.

Vieninteliai kontaktai su žmonėmis, kuriuos leista turėti El Chapo, yra du susitikimai su dvasininkais ir pokalbiai su advokatais. Su sulaikymo įstaigos prižiūrėtojais anglų kalbos nemokantis J.Guzmanas gali bendrauti tiktai gestais.

„Savaitgaliais jis belangėje vienutėje praleidžia 24 valandas per parą ir jam neleidžiama sportuoti. Maistas patiekiamas pro angą duryse – jis turi valgyti visiškai vienas. Šviesa vienutėje nuolatos įjungta“, – pareiškime teismui rašė meksikiečio advokatai.

Tokios sąlygos esą kenkia kalinio fizinei ir psichinei sveikatai.

„Jam sunku kvėpuoti, kankina gerklės ir galvos skausmai. Kartais jis mato haliucinacijas ir girdi muziką, nors radijas išjungtas“, – rašė teisiamojo atstovai.

Buvęs Sinaloa kartelio vadas atvežtas į Niujorką, kur bus teisiamas dėl dalies jam pateiktų federalinių kaltinimų. Bylos svarstymo pradžia gali būti tik po metų.

Jam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Pagal Meksikos ir JAV susitarimą, El Chapo jokiu atveju nebus skirta mirties bausmė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.