Su Estijos policininkais patruliuos ir meškiukai

Greitai kiekvienas Estijos policininkas į kelią saugoti, ginti ir padėti keliaus su naujais palydovais – pliušiniais meškiukais. Tikimasi, kad minkšti žaislai nuramins nusikaltimų vietose esančius sukrėstus vaikus.

Estijos policininkai į iškvietimus nuo šiol važinės su pliušiniais meškiukais.
Estijos policininkai į iškvietimus nuo šiol važinės su pliušiniais meškiukais.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, „Fair Lawn Daily Voice“, „Jarva Teataja“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Apr 5, 2017, 9:07 AM, atnaujinta Apr 13, 2017, 6:51 PM

Grupė Estijos studentų apstulbo sužinoję, kad kiekvienais metais šioje šalyje vaikai patenka į daugiau nei 1 tūkst. nelaimių, kurios įvyksta mokyklose, namuose, žaidimų aikštelėse arba kelyje.

Per šiuos įvykius, pasak Estijos žiniasklaidos, nepilnamečiai dažnai paliekami vieni, šoko būsenos, sužeisti ir jie nori būti paguosti.

Todėl studentai nutarė, kad būtina pakeisti esamą situaciją, – jie sukūrė labdaros projektą „Traumamommik“ („Traumos meškiukai“).

Jo tikslas – garantuoti, kad kiekviename Estijos policijos automobilyje kartu su pareigūnais važiuotų po du pliušinius rudnosiukus, skirtus vaikams nuraminti.

Studentai užsimojo, kad žaisliniai policininkų pakeleiviai ekipažuose atsirastų birželio 1-ąją, kai minima Tarptautinė vaikų gynimo diena.

Estijos policijai ir pasieniečiams sumanymas iš karto patiko.

Paidės policijos vadas Margusas Toomsalu tvirtino, kad „smurtą namuose mačiusius ar patyrusius vaikus į įvykio vietą atvykusiems policininkams tenka guosti ir raminti, todėl meškiukai gali padėti lengviau susidoroti su užduotimi“.

Siekdami surinkti pakankamai pinigų planui įgyvendinti ir įsigyti pakankamai meškučių projekto „Traumamommik“ kūrėjai pagalbos kreipėsi į internautus. Daugiau kaip 340 žmonių jau paaukojo per 6,4 tūkst. eurų šiam projektui. Iki balandžio 28 dienos labdaros organizatoriai tikisi surinkti 7 tūkst. eurų.

Nors buvo svarstoma policininkus aprūpinti paaukotais, naudotais meškiukais, nutarta, kad tai gali sukelti įvairių sveikatos problemų. Tad nuspręsta policijai nupirkti visiškai naujų meškinų.

Surinktos lėšos taip pat bus skiriamos meškiukams valyti ir saugiai laikyti tiems, kurie tuo metu nebus naudojami policininkų. Vaikams bus leidžiama patikusius meškinus pasiimti namo arba policijos komisariate iškeisti juos į kitą labiau į akį kritusį žaislą.

Estija nėra vienintelė šalis, sugalvojusi policijos automobiliuose pasodinti meškiukus. Pavyzdžiui, JAV policininkai jau seniai vežiojasi meškinus.

Naujojo Džersio valstijoje, Fer Lono mieste, policininkams tenka vaikams išdalyti tiek daug meškiukų, kad jiems pritrūko pliušinių žaislų.

Dėl to vietinis gyventojas Rishi Ramchandani ir jo žmona pareigūnams paaukojo net dvidešimt meškiukų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.