Amą atimanti berniuko kelionė: automobiliu nuvažiavo net 1,3 tūkst. km

Vienas berniukas iš Australijos apstulbino ir savo šeimą, ir teisėsaugą. Jis įsėdo į savo tėvų automobilį ir nuvairavo net 1,3 tūkst. kilometrų, kol galiausiai jį sustabdė policijos pareigūnai.

Vaikas įveikė 1,3 tūkst. kilometrų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Vaikas įveikė 1,3 tūkst. kilometrų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „The New York Times“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Apr 25, 2017, 8:49 AM, atnaujinta Apr 26, 2017, 2:34 AM

Iš Kendalo miesto, kuris yra maždaug 350 kilometrų į šiaurės rytus nuo Sidnėjaus, kilęs 12 metų berniukas nutarė automobiliu važiuoti iki už 4,1 tūkst. kilometrų esantį Pertą kitoje žemyno pusėje.

Tačiau kelionės vaikui įveikti nepavyko. Jį greitkelių patruliai sustabdė netoli Broken Hilio, kai automobilis jau buvo nuvažiavęs apie 1,3 tūkst. kilometrų. Galima palyginti – jeigu berniukas būtų keliavęs iš Lietuvos, jam būtų pavykę nuvažiuoti iki Nyderlandų.

Australas kelionę pradėjo penktadienį 11 val. vietos (4 val. Lietuvos) laiku, o policininkai jį pričiupo šeštadienį ryte maždaug tokiu pat metu.

Pasak pareigūnų, automobilis buvo apdaužytas, todėl tikėtina, kad 12-metis buvo patekęs į avariją. Vienintelė priežastis, kodėl policininkai iš viso atkreipė dėmesį į pro šalį važiuojantį automobilį, buvo tai, kad žeme vilkosi buferis.

„Berniukas vairavo jo tėvams priklausantį automobilį, – pasakojo detektyvė Kim Fehon. – Šeima pranešė, kad mašina dingo iš karto po to, kai jis išvyko iš namų. Jie jos ieškojo.“

12-metis buvo sulaikytas ir nuvežtas į Broken Hilio policijos komisariatą, o po to perduotas tėvams. Tačiau bėdos su policija nesibaigė net sugrįžus namo: vakar jį apklausė Kendalo tyrėjai.

Pasak policijos, tikėtina, kad berniukui bus pateikti kaltinimai dėl vairavimo neturint teisės vairuoti ir degalų vagystės.

Vis dėlto pareigūnams dar nepavyko išsiaiškinti, kodėl vaikas iš viso pagrobė automobilį ir bandė pervažiuoti Australiją skersai iš rytų į vakarus.

Socialiniuose tinkluose pasklidus žinioms apie įvykį internautai pradėjo liaupsinti berniuką dėl jo užmojų, ryžto ir sugebėjimo taip ilgai išvengti policijos dėmesio.

Tačiau pareigūnė K.Fehon pabrėžė, kad paauglio nereikėtų girti – mat jis kėlė pavojų ne tik sau, bet ir kitiems.

„Pavojus kilo ne tik vaiko, bet ir visų žmonių, pro kuriuos jis važiavo, gyvybei, – perspėjo K.Fehon. – Jam pasisekė, kad nepatyrė žalos po automobilio avarijos. Pasisekė ir visiems vairuotojams, kurie važiavo tuo greitkeliu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.