Donaldo Trumpo patikėtinio Jaredo Kushnerio sesuo sukėlė pykčio bangą

JAV prezidento Donaldo Trumpo patarėjo ir žento Jaredo Kushnerio sesuo Nicole Kushner-Mayer sukėlė pasipiktinimo bangą. Kinijos verslininkus ji ragino investuoti pinigus JAV ir mainais gauti žaliąją kortelę.

J.Kushneris su sutuoktine I.Trump patarinėja JAV prezidentui D.Trumpui. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
J.Kushneris su sutuoktine I.Trump patarinėja JAV prezidentui D.Trumpui. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2017, 9:15 AM, atnaujinta May 9, 2017, 9:21 AM

JAV lyderio D.Trumpo administracija privertė žmones prabilti apie interesų konfliktą po to, kai jo patarėjo sesuo, dalyvaudama renginiuose Kinijoje, ragino šios šalies turtingus verslininkus investuoti Amerikoje.

Toks pasiūlymas iš esmės būtų sveikintinas, tačiau N.Kushner-Mayer mainais prabangos prekių pardavėjams žadėjo suteikti žaliąją kortelę.

Kalbėdama Pekine N.Kushner-Meyer užsiminė, kad jei Kinijos verslininkai investuos ne mažiau kaip pusę milijono dolerių (456 tūkst. eurų) į šiuo metu Naujajame Džersyje statomus dangoraižius, galės tapti JAV gyventojais.

Negana to, N.Kushner-Mayer, žadėdama verslininkams nuolatinį leidimą gyventi ir dirbti JAV, užsiminė apie savo brolį, „kuris šiuo metu kaip tik prisidėjo prie JAV prezidento administracijos“.

N.Kushner-Mayer pasakojo, jog jos brolis J.Kushneris pasitraukė iš šeimos verslo, kad galėtų dirbti Baltuosiuose rūmuose.

O moters dalinti lankstinukai ragino: „Investuok 500 tūkst. dolerių ir emigruok į JAV.“

„Šis projektas daug reiškia ir man, ir mano šeimai“, – kalbėjo N.Kushner-Mayer.

Tačiau Kushnerių šeimos pastangos pritraukti investuotojų iš Kinijos sulaukė kritikos gimtosiose JAV.

Buvęs Baltųjų rūmų teisininkas George’o W.Busho administracijoje Richardas Painteras pareiškė, kad toks bandymas prisikviesti verslininkų iš Kinijos buvo „neįtikėtinai kvailas ir itin nepriimtinas“.

„Jie aiškiai pabrėžė, kad Kushnerių šeima užtikrins galimybę Kinijos investuotojams gauti nuolatinius leidimus gyventi.

Be abejo, verslininkams tokia idėja turėjo pasirodyti patraukli ir jie panorės investuoti“, – sakė R.Painteras.

Organizacijos „Piliečiai už atsakomybę ir etiką“ direktorius Noah Bookbinderas tikino, kad toks pasiūlymas verslininkams yra itin problemiškas ir gali būti interpretuojamas kaip bandymas „parduoti“ priėjimą prie J.Kushnerio.

Renginio Pekine organizatoriams, matyt, taip pat buvo nejauku dėl susidariusios padėties – jie vengė atsakyti į pasipylusius žurnalistų klausimus.

„Duokite mums ramybę“, – žurnalistams šaukė vyras, lydėjęs N.Kushner-Meyer, kai jie buvo paprašyti darkart pakomentuoti savo žodžius.

Maža to, po N.Kushner-Meyer pareiškimo žurnalistams netgi neleista pateikti klausimų ir liepta išeiti.

„Tai nėra ta žinutė, kurią mes norėtume skelbti“, – kalbėjo renginio organizatorių atstovai.

Kol kas tyli ir paties J.Kushnerio atstovė spaudai Risa Hiller. Į žurnalistų jai siųstus klausimus moteris atsakyti kol kas nesiteikė. Situacijos nekomentuoja ir J.Kushneris.

Po pasirodymo investuotojams Pekine N.Kushner-Mayer vyks į panašius renginius dar trijuose Kinijos miestuose. („The Guardian“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.