Mormonų bažnyčia jau leidžia darbuotojoms moterims vilkėti kelnes

Moterims, dirbančioms Mormonų Bažnyčios būstinėje Solt Leik Sityje jau leidžiama vilkėti kelnių kostiumus ir ilgas laisvas kelnes, ne vien sijonus ir sukneles.

Mormonų Bažnyčios būstinėje Solt Leik Sityje jau leidžiama vilkėti kelnių kostiumus ir ilgas laisvas kelnes, ne vien sijonus ir sukneles.<br> Reuters/Scanpix nuotr. 
Mormonų Bažnyčios būstinėje Solt Leik Sityje jau leidžiama vilkėti kelnių kostiumus ir ilgas laisvas kelnes, ne vien sijonus ir sukneles.<br> Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2017, 11:23 AM

Pastarųjų Dienų Šventųjų Jėzaus Kristaus Bažnyčia trečiadienį darbuotojams išsiuntinėjo laišką, kuriame informavo apie kelis pakeitimus, tarp kurių taip pat yra motinystės atostogų prailginimas ir leidimas vyrams per karščius nevilkėti švarko.

Bažnyčios atstovas Dougas Andersonas sakė, kad religiniai lyderiai tokį sprendimą priėmė norėdami padėti darbuotojams jaustis patogiai.

Debra Jenson iš mormonų moterų grupės „Ordain Women“ pavadino šias reformas teigiamu žingsniu į priekį. Pasak jos, bet koks dalykas, laužantis sustingusius lyčių vaidmenis, jai ir kitiems suteikia vilčių, kad artinasi ir reikšmingesni pokyčiai.

Pernai ši Bažnyčia pradėjo leisti misionierėms vilkėti ilgas laisvas kelnes pasaulio regionuose, kur paplitusios uodų platinamos ligos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas