Nori praktikos atominėje elektrinėje? Pozuok su bikiniu

Branduolinėje elektrinėje įsidarbinti norinčių kandidatų išvaizda dažniausiai nėra svarbiausias jų bruožas. Bet Čekijos elektrinių operatorius dėl darbo vietos pasiūlė varžytis pusnuogėms merginoms.

Abiturientės pozavo su maudymosi kostiumėliais, o jų nuotraukos buvo vertinamos internete.
Abiturientės pozavo su maudymosi kostiumėliais, o jų nuotraukos buvo vertinamos internete.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Jul 6, 2017, 1:21 PM

Čekijos energetikos bendrovė CEZ buvo priversta atsiprašyti, kad savo „Facebook“ puslapyje surengė bikiniais prisidengusių merginų konkursą į laisvą praktikantės vietą.

10 mokyklos abiturienčių nuotraukoms pozavo dėl remonto sustabdytoje Temelino atominėje elektrinėje.

Už labiausiai patikusią merginą paprašyta balsuoti feisbuko vartotojų, o populiariausiai buvo pažadėta dviejų savaičių praktika CEZ.

Kompanija konkursą palygino su ankstesnėmis savo kultūrinėmis programomis, pavyzdžiui, orkestro viešnage jėgainėje, ir patikino, kad visos viešnagės metu merginos turėjo dėvėti šalmus ir batus.

Tačiau Čekijos žiniasklaidoje nuotraukos sukėlė tikrą audrą.

„Toks konkursas visiškai neetiškas.

Sunku suprasti, kad 2017 metais kažkas vien dėl išvaizdos turėtų varžytis darbo rinkoje“, – piktinosi lygių teisių aktyvistė ir teisininkė Petra Havlikova.

Internete čekai šlykštėjosi, kad branduolinėje jėgainėje galima įsidarbinti tik apsinuoginus: „Tai žemina ir yra primityvu.“

Vėliau CEZ atsiprašė ir pranešė, kad visoms konkurso finalininkėms buvo pasiūlyta praktikos vieta.

„Šio konkurso tikslas buvo paskatinti techninį ugdymą. Tačiau atsiprašome, jeigu sukėlėme kokių kitokių minčių ar abejonių“, – rašė kompanijos atstovai.

CEZ vėliau pareiškė, jog patys nerengė šio konkurso. Esą tai buvo dalis kasmetinio agentūros „Maturantka Roku“ organizuojamo abiturienčių grožio konkurso.

Organizatorių teigimu, kiekvienais metais šiuose konkursuose dalyvauja apie 600 merginų, o finalininkėms pasiūlomos sutartys su modelių agentūromis.

Beje, Čekijos branduolinė jėgainė nebuvo pirmoji atominę energetiką susiejusi su atvirais maudymosi kostiumėliais.

Antai Rusijoje anksčiau buvo rengiamas grožio konkursas, kuriame galėjo dalyvauti tik branduolinės energetikos srityje dirbančios arba su tuo susijusiosios universiteto programose studijuojančios moterys.

18–45 metų gražuolių su bikiniais buvo prašoma nuotraukoms pozuoti priešais atominės elektrinės pastatą.

Regis, net ir pats šio maudymosi kostiumėlio pavadinimas susijęs su branduolinėmis reakcijomis.

Mat jį išradęs prancūzas šeštajame dešimtmetyje pavadino rūbą Bikinio atolo Ramiajame vandenyne garbei. Šiame salyne JAV atliko pirmųjų vandenilinių bombų bandymus.

Kūrėjas esą taip tikėjosi sukurti sprogstamąją komercinę ir kultūrinę reakciją, kuri būtų panaši į stebinamai galingą atominę bombą. (CNN, „Deutsche Welle“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.