Lenkijos lobių ieškotojai nepasiduoda: vėl pradės aukso traukinio paieškas

Lenkai ir vėl tikisi aptikti paslaptimis apipintą traukinį, kuriame galimai slepiasi vokiečių auksas. Neseniai atlikti tyrimai ne vieną entuziastą privertė grįžti į Valbžychą, kur esą tūno nacių lobiai.

Traukinys esą gali būti tunelyje. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Traukinys esą gali būti tunelyje. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Lenkai tiki, kad nacių iškastuose tuneliuose netoli Valbžycho yra paslėptas aukso, brangenybių ir ginklų pripildytas traukinys, tačiau jo paieškos kol kas nesėkmingos, o ir mokslininkai į jas žiūri skeptiškai.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Lenkai tiki, kad nacių iškastuose tuneliuose netoli Valbžycho yra paslėptas aukso, brangenybių ir ginklų pripildytas traukinys, tačiau jo paieškos kol kas nesėkmingos, o ir mokslininkai į jas žiūri skeptiškai.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

2017-07-26 20:14

„Kol kas negalime nieko teigti, tačiau tyrimų rezultatai yra daug žadantys. Turime dar patikslinti, ką jie rodo“, – atsargiai svarstė Piotras Koperas, kuris dar prieš dvejus metus teigė nustatęs, kad minėtame traukinyje gali būti itin vertingų daiktų.

Dabar jis su bendraminčių kompanija tvirtino atlikęs kelis bandymus, kurie galės pateikti daugiau atsakymų.

„Nekasėme, atlikome grunto tyrimus, kurie padės mums atsakyti į klausimą, ar po žeme kas nors yra“, – aiškino geofizinių tyrimų įmonės darbuotojas Marcinas Krupa.

Pasak jo, tai tik pirmasis tyrimų etapas, jo rezultatai parodys, kurias vietas reikės peržiūrėti detaliau.

„Grįžtame, nes ten yra kai kas daug žadančio. Tyrimai parodė aiškią anomaliją. Tiesa, tai gali būti bet kas dėl šios vietovės geologinės struktūros. Tačiau šią vietą reikia kruopščiai ištirti“, – tvirtino P.Koperas.

Artimiausiu metu jie keliaus netoli Valbžycho miesto prie Ksionžo pilies, esančios prie Žemosios Silezijos kalnų. Ten planuojama ištirti nedidelį plotą. Numatoma, kad darbai tęsis kelias dienas.

Jeigu bus patvirtintos grunte esančios anomalijos, traukinį rasti užsispyrę entuziastai tikisi gauti leidimus kasinėjimo darbams.

Karo pabaigoje vokiečiai, bėgdami nuo besiartinančios Raudonosios armijos, per Vokietiją ir nacių okupuotą Europą gabeno didžiulius turtus. Turtai esą buvo paslėpti traukinyje ir galiausiai atsidūrė iškastame tunelyje prie Valbžycho.

Teigiama, kad ten gali būti aukso, brangenybių, ginklų. Tačiau istorikai į tokias kalbas žvelgia skeptiškai. Pastaraisiais metais vykdomos aukso paieškos nedavė jokių rezultatų. (TVN24, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.