Lenkų sekso mokykla rado nišą Žemaitijoje

Netoli Telšių esančioje Ubiškės girininkijoje įkurtame „Žvėrinčiuje“ stovyklauja tantrinio sekso mokykla iš Lenkijos „Širdies tantra“ („Tantra Serca“). Oficialiai Lenkijoje neįregistruota mokykla skelbiasi padedanti įgyti dvasinę pusiausvyrą.

Mokykla skelbiasi padedanti įgyti dvasinę pusiausvyrą bei asmeninę harmoniją ir skelbimuose nemini žodžio „seksas“.
Mokykla skelbiasi padedanti įgyti dvasinę pusiausvyrą bei asmeninę harmoniją ir skelbimuose nemini žodžio „seksas“.
Lenkų rengiamuose kursuose stengiamasi sukurti paslaptingą ir intymią atmosferą, kuri tarsi turėtų padėti pamiršti kasdienybės problemas, atsiriboti nuo vakarietiškų gyvenimo įpročių.
Lenkų rengiamuose kursuose stengiamasi sukurti paslaptingą ir intymią atmosferą, kuri tarsi turėtų padėti pamiršti kasdienybės problemas, atsiriboti nuo vakarietiškų gyvenimo įpročių.
Tantrinio sekso mokyklos „Širdies tantra“ vadovai sutuoktiniai Wisniewskiai džiaugiasi atradę sekėjų Lietuvoje.
Tantrinio sekso mokyklos „Širdies tantra“ vadovai sutuoktiniai Wisniewskiai džiaugiasi atradę sekėjų Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 7:03 AM, atnaujinta Aug 7, 2017, 7:56 PM

Tuo metu, kaip skelbia įtakingas Lenkijos dienraštis „Gazeta Wyborcza“, Lenkijos prokuratūra tiria kaltinimus, neva kursų lankytojai skatinami patirti lytinę sueitį, jie patiria psichologinę manipuliaciją bei fizinę prievartą, moralinį bei finansinį šantažą.

Mokyklos savininkai neigia tokius kaltinimus, tačiau netgi daoizmo šalininkai internetinėse diskusijose neslepia kilusių įtarimų.

Spėjama, jog „Širdies tantra“, kaip ir kai kurios kitos panašios daoizmo mokyklos Vakaruose, ėmė akcentuoti ne tiek filosofines ir religines, kiek seksualinių pratybų paslaptis taip tikėdamosi privilioti daugiau klientų.

Penkerius metus iš eilės ši mokykla rengia stovyklas Lietuvoje, netoli Telšių esančiame „Žvėrinčiuje“. Ką ši grupė veikia stovyklos metu?

Suviliojo laukinė gamta

„Lietuvos ryto“ korespondentas susisiekė su Aleksandra Jozwiak, vadovavusia Telšių rajone surengtai stovyklai.

Moteris paaiškino, jog šiais metais kursuose lietuvių nebuvo, nors anksčiau jų pasitaikydavo, kaip ir atvykėlių iš kitų Europos šalių.

A.Jozwiak teigė, jog vilkų rezervatas jų stovyklavimui renkamas ne atsitiktinai, o todėl, jog artumas su laukine gamta ir gyvūnais padeda geriau įsijausti į šamaniškas apeigas, rytietišką filosofiją ir atsiriboti nuo vakarietiškos gyvensenos įpročių.

A.Jozwiak, paprašyta pakomentuoti prokuratūros tiriamus kaltinimus, pareiškė, jog tai konkurentų paskleisti prasimanymai.

Girininkai prie vaizdų priprato

Ubiškės girininkija pareiškė, jog su stovyklautojais neturi nieko bendra, – mat jie įsikūrę „Žvėrinčiaus“ vadovo, eigulio Petro Dabrišiaus sodyboje.

Girininkai neslepia, kad stovyklautojai elgiasi keistokai ir kartais vaikšto nuogi, tačiau per tuos keletą metų esą jau prie to priprato.

Mokykla – Čekijos pasienyje

Lenkijoje „Širdies tantros“ mokyklą įsteigė Prancūzijoje keliolika metų gyvenęs Mariuszas Wisniewskis, kuris tapo vienu pirmųjų tantrizmo propaguotojų Lenkijoje.

Jis vedė jo kursus lankiusią mokinę Gają, pelningos transporto firmos savininkę.

Pastaroji irgi tapo tantrizmo trenere. Pora Čekijos pasienyje kalnuose pasistatė namą, jame įkūrė mokyklą, kurią pavadino „Širdies tantra šamaniškame atgimimo centre“.

Mokykla kviečia lankyti asmenybės bei meniškumo ugdymo kursus, kuriuos neva veda parengti terapeutai ir jų padėjėjai. Bet lenkų dienraštis demaskavo, jog iš tikrųjų mokykloje nėra nė vieno profesionalaus terapeuto ar psichologo.

Neturi jokio išsilavinimo

M.Wisniewskis giriasi lankęs užsienyje įvairius kursus, tačiau neturi medicininio išsilavinimo, o prieš tapdamas tantrizmo treneriu dirbo aktoriumi ir režisieriumi. „Gazeta Wyborcza“ teigimu, į pirmuosius trumpalaikius kursus atvykusiems žmonėms yra teigiama, kad, norėdami tapti laimingi, turi protėvių pavyzdžiu suartėti su gamta, žeme.

Šamaniška muzika, šokiai, joga, įtaigos pratimai lankytojams padeda pamiršti kasdienybės problemas, tačiau ilgalaikė harmonija žadama tik lankant ilgesnius kursus.

Tenka besąlygiškai paklusti

Atvykėliai mokyklos vadovui privalo atskleisti net smulkiausias asmeninio gyvenimo paslaptis – tai reikalinga neva tam, kad jis padėtų pereiti į harmoningo gyvenimo etapą.

Tačiau po to naujokų laukia šaltas dušas: mokyklos vadovas paslaptis per mikrofoną paviešina visiems, ragindamas savo mokinius siekti pasikeisti.

Tie, kurie klusniausiai vykdo nurodymus, gauna teisę dirbti vadovo asistentais ir jaučiasi laimingesni.

Nepatiklūs asmenys kaltinami silpnu charakteriu – jų sielą esą užvaldžiusios ir asmenybę griaunančios piktosios dvasios.

Bijo pasakoti, ką patyrė

Buvę „Širdies tantros“ mokyklos lankytojai dienraščiui teigė nedrįstantys jokiam draugui ar giminaičiui papasakoti, ką patyrė trečiojo lygio kursuose.

Sutuoktiniai buvo raginami poroms skirtus pratimus atlikti su kitais partneriais.

Į poras suskirstyti kursantai buvo verčiami išsirengti nuogai ir sėdėti ar gulėti apsikabinę. Vėliau vyrai privalėjo masturbuoti partnerę, o moteris privalėjo glostyti vyro išangę.

Tokiais pratimais buvo mokoma erotiškai susijaudinti nepatiriant orgazmo.

Kursuose formaliai lytiniai santykiai draudžiami, tačiau per ilgas nuogo glaustymosi pratybas į tai esą užsimerkiama.

Kartais glostyti vienas kito lyties organus buvo verčiami net vyrai vyrams ir moterys moterims, pasitaikė, jog vyrai turėjo vieni kitus tenkinti oraliniu būdu. Po to minėti vyrai privalėjo klauptis prieš moteris ir atsiprašyti už visų planetos moterų patiriamas skriaudas, kurias daro vyrai.

Laukia ir fizinės bausmės

Per tantrinio masažo pamokas mokyklos vadovas esą pats gundo moteris sueičiai ir sanguliauja su jomis.

Viena moteris, kuri atstūmė meilikaujantį vadovą, buvo kitų moterų sumušta ir skandinama. Sumušimų ir net kaulų lūžių patyrė ir keli neklusnūs vyriškiai.

Nė vienas nukentėjusiųjų nepasiskundė teisėsaugos institucijoms, bet tai nenustebino „Gazeta Wyborcza“ kalbinto Varšuvos universiteto Visuomeninės psichologijos katedros profesoriaus Konrado Majaus.

Profesorius pareiškė šios mokyklos veikloje įžiūrintis sektos požymių. Kursai rengiami atokioje vietoje, kad netekęs ryšio su artimaisiais žmogus lengviau pasiduotų grupės vadovo manipuliacijai.

Prabilusieji – persekiojami

Per meilės pratybas atskleidžiamos gėdingos kursantų paslaptys, jie seksualiai įaudrinami, kad sukeltos didžiulės emocijos nuslopintų logišką mąstymą.

Pasitraukti iš grupės tampa sunku, nes bijomasi kitų grupės narių šantažo.

Lyderiui ištikimiausi žmonės net meta darbą, o visą turtą perduoda sektai.

Įaudrinti ryžtasi viskam

Keli žmonės, ryžęsi viską atskleisti žiniasklaidai, patyrė tokį persekiojimą, jog buvo priversti keisti darbą ir gyvenamąją vietą.

Didžiausią sukrėtimą patyrė vyriškis, pabėgęs iš ilgalaikių kursų. Jo žmona ne tik liko mokykloje, bet ir padavė prašymą skirtis, persikraustė į mokyklą išsiveždama dvi paaugles dukras.

Teismas dukrų auklėjimą patikėjo tėvui, tačiau psichinę manipuliaciją patyrusios mergaitės liko su motina mokykloje, kur jas gina visi kursantai. „Gazeta Wyborcza“ korespondentui nuvykus į „Širdies tantros“ mokyklą, jos vadovė visus kursų kritikus išvadino tamsiųjų dvasių apsėstais melagiais, išsigimėliais, kekšėmis, išgamomis.

Daoizmas pabrėžia dvasinę ir seksualinę vienybę

Nors daoizmas yra rytietiškos pasaulėžiūros sistema, Vakaruose jis labiau žinomas dėl specifinio požiūrio į seksą. Daoizmas pabrėžia moters patenkinimą, todėl vyrai jogos bei kitokiais pratimais mokomi mylintis susilaikyti nuo orgazmo, kad galėtų ilgiau santykiauti su partnere ir tai daryti iki gilios senatvės.

Dar prieš šimtmetį šie specialūs pratimai Kinijoje, Indijoje, Tibete buvo žinomi tik daoistams vienuoliams bei pasauliečiams valdovams. Pastariesiems tokios pratybos padėdavo nepailstant mėgautis intymumu su valdove arba haremuose, o vienuoliai išmokdavo atsispirti gundymams, seksualinę energiją nukreipiant į protinę veiklą.

Daoizme pabrėžiama dvasinės ir seksualinės harmonijos vienybė bei nuolatinio partnerio svarba, tačiau Vakaruose neretai sureikšminamas lytinės galios įgijimas, dėl to mokslininkai tenykštį tantrizmą vadina neotantrizmu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.