Depresija sirgusi mergina paprašė nuskusti plaukus, tačiau kirpėja turėjo kitą planą

Grožio procedūros nėra pirmas dalykas, apie kurį pagalvojame, kai kalbame apie pagalbą psichinių sunkumų turintiems žmonėms. Tačiau vienos kirpėjos istorija parodė, kad bet kokia pagalba ir rūpestis depresija sergančiu žmogumi gali dovanoti šviesą jo gyvenime, rašo BBC.

 Iššukuoti merginos plaukus truko 10 valandų.
 Iššukuoti merginos plaukus truko 10 valandų.
 16-metė pasakojo, kad turėjo jėgų tik nueiti iki tualeto.
 16-metė pasakojo, kad turėjo jėgų tik nueiti iki tualeto.
 Kirpėjos nudažė ir sumodeliavo merginos šukuoseną.
 Kirpėjos nudažė ir sumodeliavo merginos šukuoseną.
 Kirpėjos nudažė ir sumodeliavo merginos šukuoseną.
 Kirpėjos nudažė ir sumodeliavo merginos šukuoseną.
 M.Wenger pati sirgo depresija, todėl galėjo merginą užjausti.
 M.Wenger pati sirgo depresija, todėl galėjo merginą užjausti.
 K.Olsson nepakluso merginos prašymui ją nuskusti.
 K.Olsson nepakluso merginos prašymui ją nuskusti.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2017-08-12 11:17, atnaujinta 2017-08-12 11:59

20-metė kirpėja mokinė Kayley Olsson iš Ajovos valstijos socialiniuose tinkluose pasidalino istorija, kuriai neliko abejingi tūkstančiai žmonių.

Į saloną, kuriame dirba Kayley, vieną dieną atėjo 16-metė, su stipriai susivėlusiais, kaltūnuotais plaukais.

„Šiandien turėjau vieną sunkiausių patirčių – pas mane apsilankė mergina, kuri jau kelerius metus kenčia nuo sunkios formos depresijos“, - rašė kirpėja feisbuke, o jos įrašu vėliau pasidalino virš 67 tūkst. žmonių.

Paauglė paaiškino meistrei, kad „jautėsi taip blogai ir tokia nereikalinga, kad net neturėjo jėgų šukuotis – pakildavo iš lovos tik tam, kad pasinaudotų tualetu“.

Merginos mokykloje buvo suplanuota mokinių fotosesija, todėl ji paprašė, kad kirpėja nuskustų ją plikai – kentėti šukavimo skausmo ji nenorėjo.

Tačiau nei Keyley, nei jos kolegė Mariah Wenger, nesutiko nuskusti merginos plaukų, kurie siekė liemenį.

„Nuskutimas man neatrodė kaip tinkama išeitis. Jau tada žinojau, kad bandysiu išsaugoti tiek plaukų, kiek tik įmanoma“, - pasakojo K.Olsson.

Kartu su kolege Mariah, kirpėja šukavo ir bandė išraizgyti paauglės plaukus. Visa tai truko 10 valandų, mergina atėjo į kirpyklą dvi dienas iš eilės.

„Prireikė labai daug drąsinančių žodžių, paramos ir paprasčiausių pokalbių, kad nukreiptume jos dėmesį nuo skausmo, kurį ji patyrė, kai šukavome plaukus. Taip pat, kad padidintume jos pasitikėjimą savimi.

Aš galėjau labai gerai ją suprasti dėl depresijos ir kasdienių iššūkių, su kuriais dėl ligos jai teko susidurti. Aš pati turėjau sunkumų, kai sirgau pogimdyvine depresija“, - pasakojo du vaikus turinti Mariah.

„Žinojau, ką reiškia jaustis bevertei – joks vaikas niekada neturėtų taip pasijusti. Aš buvau tikra, kad mes turime padėti jai taip, kaip žmonės padėjo man. Mes visi nusipelnėme jaustis gražūs“, - tvirtino Kayley.

Po to, kai kirpėjoms pavyko plaukus išpinti iki pečių, jos nukirpo, nudažė ir sumodeliavo merginos šukuoseną.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad abi paplūdome džiaugsmo ašaromis, - teigė kirpėja Kayley. - O merginos paskutiniai žodžiai buvo: „Aš iš tiesų šiandien šypsosiuosi savo mokyklos nuotraukose. Jūs leidote man vėl pasijusti savimi.“

Internete ši istorija sulaukė didžiulio susidomėjimo. Daugybė žmonių ėmė dalintis savo patirtimi, savo kova su psichologiniais sunkumais.

Kiti pasakojo, kokios svarbios grožio procedūros gali tapti žmonių, kovojančių su depresija, gyvenime.

„Jūs esate šaunios, kad supratote tai kaip psichikos problema ir leidote jai atgauti savo orumą sutvarkydamos plaukų problemas“, - rašė Patricia Barron-Gondeiro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.