Gyvūnų mylėtojai Indijoje pašiurpo išvydę keistą vaizdą

Gyvūnų mylėtojai ir aplinkosaugininkai Indijoje pašiurpo išvydę keistą vaizdą – Mumbajaus miesto gatvėse laksto šunys šviesiai mėlynu kailiu. To kaltininkės – aplinką beatodairiškai teršiančios gamyklos.

Vienoje Mumbajaus upėje besimaudančius šunis mėlynai nudažė tarša.<br>AP nuotr.
Vienoje Mumbajaus upėje besimaudančius šunis mėlynai nudažė tarša.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „Hindustan Times“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Aug 24, 2017, 10:53 AM, atnaujinta Aug 24, 2017, 12:10 PM

Mumbajaus valdžia uždarė vieną gamyklų po to, kai ji buvo apkaltinta pylusi neapdorotas pramonines atliekas ir dažus į netoliese esančią Kasadi upę, kurioje šunys dažnai mėgsta plaukioti.

Vietiniai gyventojai pastebėjo mažiausiai 11 šunų melsvu kailiu. Pirmasis keistos spalvos keturkojis buvo aptiktas rugpjūčio 11 dieną. Sunerimę indai puolė skųstis Maharaštros valstijos taršos kontrolės valdybai.

„Apstulbome pamatę šunį, kurio baltas kailis beveik visas buvo pasidaręs mėlynas. Prašėme valdybos imtis veiksmų prieš aplinką teršiančią gamyklą.

Tarša, sklindanti iš aplinkui stovinčių gamyklų, niokoja ne tik žmonių, bet ir gyvūnų, paukščių ir roplių naudojamus vandens telkinius“, – aiškino Naujojo Mumbajaus gyvūnų gynybos būrio vadovė Arati Chauhan.

Vietinė gyvūnų gerovės organizacija sugavo vieną tokių šunų ir sėkmingai pašalino mėlyną spalvą iš dalies gyvūno kailio.

Anot šių gyvūnų mylėtojų, nors keturkojo kailis ir buvo akį rėžiančios spalvos, atrodo, kad gyvūnas neturėjo jokių rimtų sveikatos sutrikimų.

Kasadi upė teka per pramoninį rajoną, jame yra 977 gamyklos bei fabrikai, kuriuose dirba daugiau kaip 75 tūkst. žmonių.

„Po daugybės įvairių skundų sumažėjo tik upės skleidžiamas dvokas. Tačiau taršos lygis vis dar itin aukštas, o upėje yra labai nedaug deguonies.

Tai įsisenėjusi problema. Mūsų sugaunamų žuvų skaičius 2015–2016 metais sumažėjo net 90 proc.“, – skundėsi vietinis žvejys Yogeshas Pagade. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.