Garsus mafiozas įkliuvo po ginčo su žmona

Bėglys Italijos mafijos gaujos bosas Rocco Morabito po daugybės metų pagaliau įkliuvo teisėsaugai. Išsiskyręs su žmona jis ieškojo naujo buto Urugvajuje ir net po 23 metų slapstymosi buvo sučiuptas.

Milano kokaino karaliumi vadintas R.Morabito daugiau nei dešimtmetį gyveno su žmona ir dukra Punta del Estėje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Milano kokaino karaliumi vadintas R.Morabito daugiau nei dešimtmetį gyveno su žmona ir dukra Punta del Estėje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Sep 7, 2017, 2:29 PM, atnaujinta Sep 7, 2017, 2:31 PM

Milano kokaino karaliumi pramintas R.Morabito buvo suimtas viešbutyje Montevidėjo mieste.

Jis apsistojo Urugvajaus sostinės senamiestyje esančiame viešbutyje, nes susipykęs ir išsiskyręs su savo sutuoktine, iš Angolos kilusia Paula Maria De Oliveira Correia, ieškojo naujo būsto ir užsiregistravo nekilnojamojo turto agentūroje.

Taip pasakojo mafiozo advokatas Alejandro Balbi.

Urugvajaus ir Italijos pareigūnai tvirtino, kad 50-metis daugiau nei dešimtmetį gyveno Punta del Estės kurorte Urugvajuje, naudojosi padirbtais Brazilijos valstybės dokumentais ir Francisco Capeletto vardu. Į sostinę jis persikėlė visai neseniai.

Prieš šešis mėnesius pareigūnų dėmesį atkreipė tai, kad vienoje mokykloje buvo užregistruota mokinė, kurios tėvas prisistatė R.Morabito vardu.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo tas pats nusikaltėlis.

Jis taip pat vasarį surengė savo 15-metei dukteriai vakarėlį vienoje prabangiausių Punta del Estės vietų, į kurį sukvietė dukters klasės draugus ir jų tėvus.

Tai taip pat atkreipė dėmesį į vyrą ir jo šeimą.

R.Morabito anksčiau vadovavo galingai Kalabrijos regiono mafijos šeimai „’Ndrangheta“, tačiau Urugvajuje jokia nusikalstama veikla neužsiėmė.

Urugvajuje su juo bendravę žmonės buvo nustebę, kai sužinojo, kad F.Capeletto nesąs tas, kuo dedasi.

„Jis visai nepanašus į žmogų, kuris dirbtų su narkotikais, jais prekiautų.

Ne toks, kuris eitų į brangiausius restoranus, jis nevairavo prabangaus automobilio – itin kuklią kinišką mašiną, – pasakojo Danielias Puigas, vyras, kurio namą su šeima nuomojosi mafiozas. – Jis atrodė geras žmogus, rūpinosi dukra.“

Arešto orderis R.Morabito buvo išduotas 1995-aisiais, tačiau vienos baisiausių gaujų vadeiva sugebėjo pasprukti ir išvengti suėmimo.

Dabar iš Kalabrijos kilęs nusikaltėlis sėdi Montevidėjo kalėjime laukdamas, kada bus išduotas Italijos pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.